Han är yngst i laget och var minst på planen.
Zia Sakirovski blev guld värd för Malmö FF när han rullade in matchens enda mål finalen av Powerade Cup.
– Jag kände det, jag visste att det var segermålet, säger han efter matchen.

Efter 90 minuter med välspelad och chansrik fotboll på Guldfågeln Arena stod Malmö FF om segrare med 1-0 (0-0) i den första historiska finalen av Powerade Cup för U19-lagen. Malmös seger var till slut rättvis, men det krävdes ett byte av Malmö i paus för att ändra matchbilden.
– Vi ville ha in Zia, han är en vessla, snabb som tusan och den som kunde röra runt lite i Kalmars kompakta försvar, säger Malmötränaren Tore Cervin.

Som 16-årige Zia Sakirovski rörde runt, han blev ett ständigt hot mot Kalmar FF:s bakre linje – snabb i tanken och snabb i fötterna.
Som vid målet, då han tog ner en skarvnick från Flamur Tafilaj och behärskat rundade Kalmarkeepern Lucas Hägg Johanson innan han rullade in bollen.
– Hur jag tänkte…att nu ska jag gå runt honom och göra mål. Det är en instinkt, förklarar segerskytten.

Resan hem till Malmö blev lätt med pokalen nedpackad i bagaget. Malmö brukar ha jämna och hårda matcher mot Kalmar – och ledaren Anders Palmér var glad över segern:
– Jag är jättenöjd, vi kom hit till Kalmar och visste vi skulle få kämpa. Kalmar är ett bra lag och jag tycker vi bjöd på en bra match med många målchanser.

Zia, får du sitta längst bak i bussen nu, med de stora killarna?

– Haha, kanske det, säger en lycklig matchvinnare.

Hemmalagets tränare Jens Nilsson var inte nöjd efter matchen:
– Nej, vi fegade ur emellanåt och höll oss inte till planen. Det blev en del felbeslut. Men Malmö är ett bra lag.
Kalmar FF inledde matchen bäst på ett blåsigt och till delar solbelyst Guldfågeln Arena. Malmö FF arbetade sig in i matchen och efter 10 minuter vaskade de fram en trippelhörna där två var nära att resultera.
Malmös anfall blev längre, de hade bättre understöd av fler spelare än Kalmar FF:s, visserligen vassa, men kortare omställningsattacker.

Matchbilden svängde en aning efter halva första halvlek, då Kalmars Ludvig Holmertz gjorde mål i offsideposition. Filip Sachpekidis hade i 23:e minuten en boll i burgaveln ur snäv vinkel, Axel Roosling nådde en fristående David Garrett med ett av sina långa inkast – Garretts nick från nära håll tvingade U17-landslagsmålvakten Sixten Mohln till en rapp reflexräddning.

Malmös Jesper Rindmo var under hela första halvlek ett hot mot Kalmarförsvaret. Han fyrade av några riktiga projektiler från långt håll och hade ett skott i ribban.
De två finallagen bjöd de cirka 500 i publiken på öppen och underhållande halvlek med heta chanser åt båda håll.

Efter paus var Malmö FF piggast och kunde kontrollera spelet. Båda lagen skapade chanser, med övervikt för Malmö.
Efter Zia Sakarovkis mål i 75:e minuten flyttade Kalmar upp positionerna och skapade ett visst tyck mot Malmömålet, dock utan att få fram de där riktigt heta målchanserna.

Varför vinner ni, Anders Palmér?
– Det är svårt att peka på, marginalerna är så små. Men det känns jättebra att stå här med pokalen, det har varit en bra turnering där vi mött många bra lag från andra dela av landet än vi normalt gör.