Samtliga spelare i Håkan Ericsons senaste trupp som kvalificerade sig för EM-slutspelet för U21 kommer från Svenska Spel Tipselit. Förbundskapten lovordar det svenska talangutvecklingsprogrammet.
– Tipselit är vår bas. Det var där allt en gång började, menar Ericson.

Håkan Ericson är på plats på den allsvenska tränarkonferensen i Abu Dhabi för att samtidigt passa på att titta till sina U21-spelare som också ingår i A-landslagets vinterturné. Normalt sett ingår det åtta-elva spelare i januaritruppen som också kan spela i U21-landslaget.
– I år är det tio stycken spelare som alla är potentiella U21-EM-spelare, konstaterar Håkan Ericson. Det är väldigt värdefullt för mig att vara med varje år och se spelarna på den här nivån.

I dagsläget ingår nära 60 klubbar i Svenska Spel Tipselits nätverk och rimligen kommer också de allra flesta spelarna att ha sitt ursprung från Tipselit. Förbundskaptenen menar att utbildningen som Svenska Spel Tipselit möjliggör är ovärderlig.
– Det var i Tipselit allt började. Det är här första steget till kvalificerad utbildning tas. Spelarna får i ung ålder tid med en välutbildad tränare och får se hur det funkar, att man kan leva på fotboll utan att ännu spela i Allsvenskan. Det gynnar både spelare och tränare. Det är en dörröppnare.

Förbundskaptenen lyfter särskilt fram Svenska Spel Tipselits betydelse för unga tränare och att projektet ger dessa inspiration att fullfölja sin utbildning.
– Det är fler tränare som vågar satsa tack vare Tipselit. Att vi har lyft in det här med skolan i Tipselit har också gjort det lättare. Det är vi unika med i Sverige tycker jag.

Fakta Svenska Spel Tipselit:
Svenska Spel Tipselit är ett mer än 20-årigt samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger.

Läs mer på tipselit.se