Hammarby IF är mästare i Folksam U21 2016 efter finalseger mot IF Brommapojkarna med 4-0.  Hammarby tog tag i taktpinnen från start och höll greppet om spelet genom hela matchen. 

David Alm öppnar målskyttet med 1-0 efter nio minuter med ett hårt skott med vänsterfoten som rullade vackert längst med mattan på Grimsta. 2-0 efter spelad halvtimme kommer från en frispelad Isac Lidberg som fri med målvakten Viktor Göranzon avslutar distinkt.

– Vi sa att vi skulle hålla oss stabila defensivt  så kommer det offensiva på det, förklarar Patrik Hansson, Hammarbys tränare för Tipselit.se I försa halvlek gör vi det bra, de skapar ingenting och vi kommer till flera lägen. Vi är klart bättre och vinner rättvist.

– Vi vet vilka ytor vi ska hota på, båda målen i första halvlek är mål där vi vet vad vi ska göra. Två bra anfall där vi kommer in bakom backlinjen.

BP gör en svag första halvlek och det klubben är känt för, ett välutvecklat passningsspel, är svårt att se. Hammarby håller i spelet och fortsätter pressa tillbaka BP som tvingas skicka i väg bollen långt.

Tidigt i andra halvlek avgör Hammarby matchen när Imad Khalili sätter en säker straff. Tio minuter senare får BPs Christian Kouakou ett rött kort efter att ha fått två varningar. Matchen går efter det ner i tempo, Hammarby bevakar ledningen och BP gör vad de kan för att skapa lite spänning i matchen, dock utan klara chanser.

Med tio minuter kvar avgör Hammarby fullständigt när Isac Lidberg rullar in sitt andra och Hammarbys fjärde för kvällen.
– Jag tycker vi spelar bra. Sen får vi utdelning ganska tidigt också, så kan vi fortsätta rulla, förklarar tvåmålsskytten Isac Lidberg. Försöker bara kolla var luckorna finns så försöker jag skjuta där, sen har man lite tur också, idag satt dem.

Att Lidberg ska hyllas som guldhjälte vill han dock inte hålla med om.
– Vi vann det här som ett lag. Vi gör fyra mål, vi var elva spelare och alla var riktigt bra. Ingen var extra bra, all höll en jämn och bra nivå. Det kändes som vi hade kontroll på dem. Vi var klart bättre, det var aldrig någon stress eller panik, vi hade koll på dem hela tiden.

Segern var odiskutabel på Grimsta när regnet blandades med snö.
– Det var kallt, men det värmer såklart att vinna, säger tränare Patrik Hansson. Skoj för spelarna och jag tycker de gjort en väldigt bra höst. Kombinationen på a-lags spelarens engagemang och juniorernas utveckling har gett ett riktigt bra lag och den här titeln.

Matchfakta
Folksam U21 Final
IF Brommapojkarna – Hammarby IF
0-4 (0-2)

Målskyttar: Hammarby: Isac Lidberg (2), David Alm, Imad Khalili
Varningar: BP: Hjalmar Ekdal, Tatu Varmanen. Hammarby: Oliver Silverholt
Rött kort: BP: Christian Kouakou