IFK Uddevalla besegrade Örebro FC med klara 10-1 i finalen av Svenska Futsalligan och kan titulera sig svenska mästare för andra säsongen i rad.
”Alla i laget förtjänar full pott i betygskalan”, skriver IFK Uddevalla på sin hemsida.

En fullsatt arena i Örebro fick se en allt annat än spännande match när IFK Uddevalla visade  sin rutin och gjorde processen kort och spelade hem SFL-guldet efter 10-1 i finalen.

Uddevalla förde spelet från början till slut medan Örebro inriktade sig på kontringar. Spelet var jämnare än slutresultatet visade men när IFK Uddevalla gick till pausledning med 4-0 så kändes det som att guldet började bli klart.

– Vi gör det fantastiskt bra, vi pressar de högt med fyra spelare och gör precis det jobbet som vi sagt att vi ska göra, säger IFK Uddevallas Kristian Legiec till SvFF.

I den andra halvleken ryckte Uddevalla ifrån och kunde till sist vinna med 10-1. Robert Bagger blev kvällens mesta målskytt med sina fyra fullträffar.

Guldet är IFK Uddevallas andra raka. Bohuslänningarna kommer att representera Sverige i kvalet till futsalens Champions League i höst.

– Jag tränar med landets bästa spelare varje dag och jag önskar att jag kunde ta ut allihop i landslaget, säger en glad Petrit Zhubi efter matchen.

”Stort grattis till våra fantastiska IFK Lirare – SVENSKA MÄSTARE 2018!”, avslutar IFK Uddevalla på hemsidan.

Futsal, SM-final, Örebro - Uddevalla

Matchfakta:
Örebro FC – IFK Uddevalla 1-10

Målskyttar:
Örebro FC: Fredrik Johnsson
IFK Uddevalla: Kristian Legiec, Mido, Petrit Zhubi, Robert Bagger 4, Granit Berisha, Albert Hiseni, Emilio Rossi