IFK Uddevalla gjorde det klubben misslyckades med förra året. Gick vidare i kvalet till futsalens Champions League. I den sista avgörande gruppfinalen besegrades armenska Leo med 2-1 efter stort drama. IFK Uddevalla är nu klara för main round.

Efter två klara inledande segrar mot montenegrinska Celek och isländska Vaengir Jupiter i Preliminary Round så väntade en direkt avgörande gruppfinal mot Leo från Armenien hemma i Agnebergshallen för IFK Uddevalla. Och det skulle bli dramatik. Kristian Legiec blev stor hjälte för hemmalagets del när han gjorde både 1-0 och 2-0 i den första halvleken.

Leo reducerade till 2-1 och på slutet blev det rejäl nerv när Leo tryckte på för en utjämning som skulle ta armenierna vidare på målskillnad. I matchens allra sista minuter stod målvakten Marcus Gerd för en fantastisk räddning när han räddade Leos långstraff och möjlighet att gå vidare.

IFK Uddevalla vinner med 2-1 och är med det som andra svenska lag någonsin klara för Main Round i futsalens Champions League. IFK Uddevallas seger är även viktig för svensk futsals rankingpoäng och att få spela internationella matcher är också det som utvecklar både sport och spelare.

För IFK Uddevalla väntar nu en resa till Cypern i oktober för att möta Aqua e Sapone från Italien, APOEL Nicosia från Cypern och FC Mostar från Bosnien och Hercegovina i Champions Leageus Main Round.