Superettanspelarna Ruben Åhman och Philip Wiström fick agera filmstjärnor för en dag när Svenska Spel besökte klubben för en inspelning av deras nya reklamfilm för Topptipset.
– Det var en rolig och spännande upplevelse, lite Hollywoodkänsla var det allt, säger Ruben Åhman, spelare i IK Frej.

Svenska Spels inspelningsteam åkte till Vikingavallen i Täby kyrkby för att tillsammans med ett antal spelare från IK Frej spela in reklamfilm för Topptipset. Målet var att ta fram tre korta filmer som skulle förklara vad Topptipset är – åtta fotbollsmatcher på en och samma kupong, varje dag.
– Att de valde just Frej känns ärofyllt. Det var ett stort filmteam som var där, säger Ruben Åhman.

– Det var en hel del olika scener, bland annat en där jag skulle nicka bollen samt skjuta en straffspark. Det var en rolig grej att prova på, säger Philip Wiström, också han spelare i IK Frej. Det var kul att se hur allt fungerar bakom kameran och så vidare. Det var kallt att springa runt i T-shirt i minusgrader, men det hela var ju som sagt en rolig grej så det gjorde inget.

Den kreativa idén för filmerna var att visa typiska fotbollssituationer där åtta olika spelare utförde samma moment. De åtta olika sekvenserna skulle sedan klippas ihop till att forma en enda rörelse, för att symbolisera de åtta olika matcherna som finns på kupongen.

– Vi jobbade extra mycket med vinklar, ljussättning och ljudmix för att sätta fokus på spelarna och få fram intensiteten i situationerna, snarare än att försöka återspegla en matchlik omgivning. Resultatet blev ett snyggt och säreget uttryck, säger Monica Sandström, Kommunikationsansvarig på Svenska Spel.

Spelarna i IK Frej blir kanske inga filmstjärnor men tar nya tag i Superettan i stället och är glada över möjligheten att prova på något nytt för en dag.

– Svenska spel är en stor aktör inom svensk fotboll, och att  deras engagemang betyder mycket för allt ifrån gräsrotsfotbollen till elitfotbollen i Sverige. Jag ser därför Svenska Spel som en viktig del i hela den svenska fotbollen, avslutar Philip Wiström.

Se några av filmerna här:
Strumpan
Straffen
Nicken

Fakta Topptipset:
Topptipset är en del av Svenska Spels utbud av sportspel för den som verkligen gillar fotboll. Topptipset lanserades som ett komplementspel till Stryktipset och Europatipset där de åtta första matcherna utgjorde Topptipskupongen. Med åren har det blivit ett eget spel med en ny kupong nästan dagligen. Spelet går ut på att tippa 1X2 på fotbollsmatcher från ligor och cuper som till exempel Premier League, Championship, Allsvenskan, Superettan, Champions League och Europa League.