Akademilagen till Brommapojkarna, Hammarby, Djurgården och AIK samlades på sin årliga träff på Söder i Stockholm för att ta del av information från Svensk Elitfotboll och från Svenska Fotbollförbundet.

Det var fjärde gången som alliansföreningarna i Stockholm bjöd in spelare, ledare och föräldrar till informationskväll för klubbarnas akademilag U16-U19. Den här gången med Hammarby som arrangör. På plats på träffen fanns Anders Wikström, Svensk Elitfotbolls och Svenska Spels gemensamma resurs mot Matchfixning, för att prata om de faror och risker unga spelare kan utsättas för idag, samt Robert Johansson, Kommunikationsansvarig på Svensk Elitfotboll, för att prata om sociala medier, värdegrund och att vara en förebild. Svenska Fotbollförbundets chefsjurist Anders Hübinette medverkade också och pratade om avtal, försäkringar och agentverksamhet.

IMG_3432

Ämnena som behandlas i föreläsningarna är en del i den certifiering som Svensk Elitfotboll gör av samtliga elitklubbar och är obligatorisk för den angivna målgruppen.

AIK, DIF, HIF och BP har sedan 2009 etablerat en samverkan inom ungdomsverksamheten med syfte att stärka klubbarna var för sig och tillsammans genom möten och en överenskommelse om riktlinjer. Syftet är även att driva gemensamma frågor gentemot Stockholms Fotbollförbund, Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll. Klubbarna har genom åren genomfört gemensamma tränarutbildningar och spelar varje år alliansmatcher mellan akademilagen. Alliansarbetet omfattar sedan 2017 även flickverksamheten och pojklagen i klubbarna. Alla initiativen syftar till att värna om en sund barn- och ungdomsverksamhet samt fotbollsutbildning.