IF Elfsborgs tränare Jimmy Thelin och IFK Värnamos Oscar Johansson, har av Elitdomareklubben utsetts till Årets ledare respektive Årets spelare. Dessutom vinner IFK Göteborgs Gustav Hessfelt, pris som Årets domarvän.

Elitdomareklubben (EDK) i fotboll utser varje år den ledare och spelare som under året utmärkt sig genom sitt sätt att stödja domarrollen. Årets ledare och spelare bidrar genom sin ödmjuka, balanserade och sakliga ledarstil till att underlätta arbetsmiljön för domarna. De nominerade utses årligen av EDK:s styrelse och pristagarna utses genom omröstning bland EDK:s medlemmar.

Domarnas pris till årets ledare 2023 går till Jimmy Thelin, IF Elfsborg:
Årets ledare tilldelades EDKs pris för fem år sedan. Hans fokus på det egna lagets prestationer, istället för på domarens eventuella misstag, har sedan dess fortsatt att bidra till en god arbetsmiljö för domarna. Årets ledare har trots sin utökade erfarenhet och nu flera år som tränare i Allsvenskan behållit sin lugna och sakliga ledarstil, vilken i sin tur för det allra mesta även smittar av sig till spelarnas respektfulla förhållningssätt till oss domare. Årets ledare 2023 är Jimmy Thelin. 

Domarnas pris till Årets spelare 2023 går till Oscar Johansson, IFK Värnamo:
Årets spelare är en spelare som i det tysta och med små medel men alltjämt tydligt verkar för en bättre arbetsmiljö för oss domare. Med sitt lugna sätt men samtidigt tydliga ledaregenskaper har han en inverkan på sina medspelare och sammantaget bidrar årets spelare till att hans lag allt som oftast fokuserar på sin egen insats snarare än på oss domare. Dessa egenskaper anser EDK är positiva för fotbollen och för oss domarna och för det belönas Oscar Johansson, IFK Värnamo, med priset Årets Spelare.

Årets domarvän 2023 går till Gustav Hessfelt, IFK Göteborg:
Genom sitt exceptionella engagemang har årets domarvän blivit en oumbärlig stöttepelare för domarna. Inför, under och efter match gör årets domarvän alltid allt för att vår upplevelse av besöket på Gamla Ullevi ska bli så bra som möjligt. Årets domarvän förtjänar ett erkännande i form av detta välförtjänta pris. Årets domarvän är Gustav Hessfelt, IFK Göteborg.

Domarnas priser har delas ut sedan 1977.