AIK fick med sig ett bra resultat från Trondheim. Matchen på Lerkendal slutade mållös, 0-0, och allt kommer att avgöras hemma på Skytteholm.
– Nu är det en liten fördel till oss, säger AIK:s tränare Lukas Syberyjski.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet. Att åka från Trondheim med 0-0, det är större lag än vi som åkt med sämre resultat därifrån, fortsätter Syberyjski.

Gustav Nyberg i AIK-målet fick bekänna färg direkt. Rosenborg förde och dominerade spelet på ett regnigt Lerkendal. AIK hade endast ett enda avslut på mål i den första halvleken, resterande chanser hade Rosenborg. Nyberg fick både rädda och se bollar passera precis utanför målramen, men 0-0 i halvtid.
– Gustav Nyberg var bra i mål, han tar det han ska ta och har koll på läget.

AIK ryckte upp spelet i den andra halvleken men Rosenborg fortsatte att skapa chanserna. Gustav Nyberg fick en nyckelroll precis som i den första halvleken och med både tur och skicklighet lyckades han freda sitt mål. AIK:s bästa chans kom med femton minuter kvar att spela då såväl William Jan som Jimmi Brewitz som inhopparen Oliver Granath försökte trycka in bollen med alla medel, men utan resultat.

– Rosenborg har tryck på oss matchen igenom. Vi har inget som kan liknas vid en målchans i första halvlek men vi får till det bättre i andra halvlek. Vi kan anfalla och har en tydlig chans att ta ledningen. Det hade inte varit rättvist men det kan man inte prata om i fotboll.

Matchen i Norge slutar 0-0 och dubbelmötet kommer avgöras på Skytteholm i Solna den 19 oktober.
– Det kommer bli en annan match. Rosenborg kände sig trygga på deras hemmaplan och vi kommer känna oss trygga på Skytteholm. Vi har en ambition att ha en större anfallsfotboll än idag. Det är en liten fördel till oss nu men det är två bra lag och det kommer bli jämnt.

AIK har anmält 40 spelare födda 1998 eller senare till turneringen, däribland Alexander Isak. Dessutom tillåts varje lag ha med tre överåriga spelare, födda 1997. Där har AIK anmält Christos Gravius, Morgan Fehrling och Ulysses Veghelyi.

AIK:s lag mot Rosenborg:
Gustav Nyberg;
Kevin Jakbosson, Godard Kabali, Alexander Snäcke, Melker Antonsson (Oliver Granath, min.63);
Nicolas Elfström, Gabriel Aphrem (Alan Naib, min.73), Christos Gravius, Nebiyou Perry (Aziz Ada, min.45);
William Jan;
Jimmi Brewitz

Fakta UEFA Youth League:
64 lag deltar i turneringen. 32 lag i Champions League Path dit U19-lagen kvalificerar sig tack vare att klubben A-lag kvalificerar sig till Champions League, och 32 lag i Domestic Champions Path, dit man kvalificerar sig genom att vinna den inhemska U17-serien föregående säsong.

I Champions League Path spelar lagen parallellt med den ordinarie Champions League medan lagen i Domestic Champions Path spelar som en cup där lagen möts i dubbelmöten.

De båda olika delarna av UEFA Youth League slås ihop från och med åttondelsfinalerna och spelas sedan som ett vanligt slutspel.

Chelsea är regerande mästare efter seger i finalen mot PSG.