Malmö FF är svenska mästare för 21:a gången. Söndagens 4–0-vinst mot IK Sirius säkrar segern i Allsvenskan 2020.

Malmö FF har haft för vana att rivstarta matcher under Jon Dahl Tomassons ledning säsongen 2020. Hemma mot IK Sirius i den 27:e omgången gjorde man det igen, och säkrade till slut SM-guldet efter en 4–0 seger på Eleda Stadion.

Isaac Kiese Thelin nickade in 1–0 från nära håll i den tredje minuten, Anders Christiansen placerade in 2–0 efter rappt MFF-spel i den åttonde minuten, och innan en kvarts spel hade även Ola Toivonen vräkt sig fram och nickat in 3–0 vid bortre stolpen. I den andra halvleken fastställde sedan Eric Larsson sedan slutresultatet till 4–0 med ett drömmål från högerbacksplatsen.

Malmös trepoängare gör att man har tio poäng ned till tabelltvåan IF Elfsborg med tre omgångar kvar, och därmed har man säkrat sitt 21:a SM-guld i klubbens 110-åriga historia.