De allsvenska lagkaptenerna och experterna har röstat fram IFK Norrköpings Christoffer Nyman till vinnaren av utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan i april 2016.
– Wow, vad kul. Det känns fantastiskt roligt, säger pristagaren.

IFK Norrköping har inlett 2016 som om 2015 aldrig tagit slut. Trots frågetecken inför säsongen har Janne Anderssons trupp visat att spelet under guldåret varken var en tillfällighet eller någonting som dämpat motivationen.

I den otroligt jämna Allsvenskan som 2016 serverat inledde IFK Norrköping med fyra segrar under de sex matcherna i april. En av de starkast lysande spelarna bakom poängen och det fina spelet har varit Christoffer Nyman. Utöver ett imponerande spel har Nyman bidragit i form av mål (3) och assist (1) under april månad.

Insatserna har varit så bra att när juryn för Månadens Spelare i Allsvenskan (samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Stefan Lundin, Jens Fjellström, Olof Lundh, Malin Jonson, Anders Bengtsson och Per Bohman) skulle komma överens om vart utmärkelsens historiska första pris skulle hamna, så var det hos Christoffer Nyman.

– Det är så klart jättekul. Det har känts bra under april tycker jag, även om det är tidigt på säsongen. Jag har gott självförtroende och hela laget spelar bra, säger Christoffer Nyman.

Norrköpings anfallare håller 3–1-segern hemma mot Hammarby som den bästa insatsen under månaden (”Det var väldigt rolig att få vara med och spela i den”). Och han märker av att han har utvecklats sedan ifjol.

– Det har gått en lång tid sedan förra året och mycket har hänt. Man märker verkligen att vi har en bra träningsmiljö. Vi har så duktiga spelare och man utvecklas inte bara av matcherna utan också under träningarna, säger han.

– Jämfört med förra året har jag förbättrat mig på mycket, både på och utanför planen. Jag är mognare och på planen vågar jag mer eftersom att laget spelar bra.

Utöver utmärkelsen belönas också Christoffer Nymans IFK Norrköping med en check från Svenska Spel på 10 000 kronor, där pengarna går till klubbens ungdomsorganisation.

160508 Norrkšpings Christoffer Nyman fick ta emot pris fšr mŒnadens spelare infšr fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Jšnkšping och Norrkšping den 8 maj 2016 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107

Om Månadens Spelare

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jens Fjellström (C More), Olof Lundh (TV4), Malin Jonson (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till klubbens ungdomsorganisation.

Christoffer Nymans mål under april 2016

Mot Malmö FF i omgång 1

Mot BK Häcken i omgång 3

Mot AIK i omgång 4