Uttagen i landslaget och nu utsedd till Månadens Spelare i Allsvenskan. Viktor Claessons fina höst i Elfsborg ger avtryck. 
– Jättekul så klart. Framför allt när det är andra spelare som är med och röstar. Det gör det extra roligt, säger han till Allsvenskan.se. 

24-årige Viktor Claesson har röstats fram till oktobers bästa spelare i Allsvenskan. Elfsborgsstjärnan ligger delad tvåa i poängligan med åtta gjorda mål och åtta framspelningar under året – och den senaste månaden har hans imponerande form fortsatt.

– Jag har jobbat på som jag gjort hela säsongen egentligen, men ofta går det ungefär lika bra för en själv som för laget. Vi började dåligt och har fått kämpa oss uppåt, men nu på hösten har det gett bättre utdelning och det är skoj, säger Claesson till allsvenskan.se.

Av matcherna i oktober väljer Claesson att lyfta fram bortasegern mot Hammarby den 23 oktober lite extra. Där noterades han för ett mål och två assist i Elfsborgs 4-2-seger.

– Det var en väldigt bra match för både mig och laget. Vi fick vårt spel att stämma väldigt bra och var effektiva.

Formen i Allsvenskan har också inneburit att Claesson tagits ut till landslaget under hösten. I den senaste truppen – som ska möta Frankrike i Paris den 11 november – fick han plats direkt.

– Det har varit en positiv överraskning och inget jag har räknat med. De två senaste samlingarna har jag halkat in på bananskal efter återbud. Nu togs jag ut i den ordinarie truppen så det går åt rätt håll.

Om Månadens Spelare

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Olof Lundh (TV4), Malin Jonson (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till klubbens ungdomsorganisation.

Tidigare vinnare 2016: 
April: Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Maj: Marcus Antonsson, Kalmar FF
Juli: Vidar Örn Kjartansson, Malmö FF
Augusti: Magnus Wolff Eikrem, Malmö FF
September: Alexander Isak, AIK