Svensk Elitfotbolls satsning på digital utveckling har tagit stora kliv framåt 2017. Allsvenskan, Superettan och ett tjugotal klubbar har idag appar som erbjuder exempelvis biljettköp och höjdpunkter från matchen direkt i mobilen.
– Detta är ett välkommet och nödvändigt steg för alla som är intresserade av vår fotboll, säger Mats Enquist, Generalsekreterare för Svensk Elitfotboll. 

En målmedveten satsning på teknik och digital utveckling har börjat ge konkreta resultat för klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Under 2017 har en majoritet av klubbarna lanserat en ”Live-app” som ger dem möjlighet att skapa unikt innehåll och kommunicera med supportrarna 365 dagar om året.

– Vi skapar en egen plattform för fotbollen, med egna skräddarsydda funktioner för klubbar, supportrar och våra partners, säger Mats Enquist. Vi är mycket angelägna att utveckla detta i nära avstämning med våra intressenter – inte minst supportrarna – för att det vi tar fram skall uppfattas som ett bra tillskott till fotbollen.

För supportrarna är appen till för att förbättra service och upplevelse före, under och efter matcherna. Tanken är även att supporterorganisationerna via SFSU skall få egna kanaler att arbeta med för att säkerställa supporterspecifika intressen. Mångfalden av publik på arenan kan få sina olika intressen tillgodosedda, till exempel se repriser och höjdpunkter från en match endast sekunder efter att de har hänt, få livestatistik, nyheter och specialerbjudanden direkt till sin mobil. Självklart finns tabell, spelschema samt möjligheten att köpa och hantera sina biljettköp direkt i appen.

Upplevelsen utvecklas stegvis, allt fler funktioner läggs till löpande under denna och kommande säsonger.

På liganivå har Allsvenskan Live och Superettan Live också lanserats, och under hösten väntas ännu fler klubbappar komma ut på AppStore och Google Play.

Ladda ner apparna här: 
Allsvenskan Live
Superettan Live