Varje vinnare av Månadens spelare i Allsvenskan tilldelas också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt CSR-projekt i sin klubb. Maj månads vinnare, Niclas Eliasson, skänker sina pengar till IFK Norrköpings projekt BOLLIS.

BOLLIS är ett projekt som IFK Norrköping bedriver tillsammans med föreningarna IF Sylvia och Assyriska IF i samarbete med lokala skolor. Tanken med projektet är att förbättra ungdomars sociala och språkliga kompetens genom lek och spel, samt medverka till integration i det svenska samhället i bostadsområden i Norrköping som saknar organiserad barn- och ungdomsfotboll.

– Jag väljer BOLLIS för att jag tycker det är viktigt att barn och ungdomar aktiverar sig fysiskt, att de skaffar sig en social gemenskap och att de integreras i samhället, säger Niclas Eliasson.

BOLLIS ingår under namnet Lagandan i IFK Norrköpings samlade CSR-projekt och samlar ungdomarna i bostadsområdena Marielund och Hageby för olika typer av bollekar, inte nödvändigtvis tävlingsspel, för att aktivera barn fysiskt på fritiden och för att stimulera till kamratskap.

Läs mer om IFK Norrköpings Lagandan här.