Den första tvådagarsmodulen av sammantaget fem i Svensk Elitfotbolls och Cruyff Institutes gemensamma utbildningsprogram för ligornas affärsansvariga 2016-2017 är genomförd. Alla deltagare var laddade och förväntansfulla, så även kursledarna.
– Det är oerhört inspirerande att samla kompetenstörstiga ledare inom elitfotbollen, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Affärsansvariga representanter från klubbarna i Allsvenskan och Superettan samlades i Stockholm för att utbyta erfarenheter och lära sig nya saker under temat Affärsmannaskap – en helhetssyn på affären. Svensk Elitfotbolls Försäljnings- och Marknadsdirektör Jan Karlsson var mycket nöjd med uppstarten på utbildningsprogrammet.

– Det är oerhört inspirerande att samla kompetenstörstiga ledare inom elitfotbollen och starta upp en ny omgång av det utbildningsprogram som under fjolåret blev oerhört uppskattat bland kursdeltagare.

Veckans utbildningsmodul följs under vinter och vår upp med träffar i bland annat framgångsrik försäljning, att leda en marknadsinriktad verksamhet och styra och mäta verksamheten.

Utbildningsprogrammet arrangeras likt föregående omgång av Cruyff Institute.
– Nu har andra gruppen av affärsansvariga startat. Utbildningen är ett led i de övergripande målen att höja kompetens inom klubbarna med fokus på frågor inom marknad, försäljning, ekonomi och ledarskap. Det är åter igen ett motiverat och bra gäng som startade. Det är kul att se deras ambition och vilja, säger Anders Sewerin, Cruyff Institute.