I helgens omgång visar Svensk Elitfotboll och SELECT för första gången upp de officiella ligabollarna för Allsvenskan och Superettan. Matcherna IFK Göteborg – Helsingborg och Ljungskile – AFC United kommer båda att spelas med 2017 års ligabollar.

Som tidigare meddelats så kommer SELECT att leverera de officiella ligabollarna för Allsvenskan och Superettan från och med säsongsstart 2017. Men redan nu, i den kommande omgången, så kommer två matcher att spelas med de officiella bollarna.

På söndag den 28:e augusti spelar IFK Göteborg mot Helsingborg med Allsvenskans ligaboll på Gamla Ullevi. Dagen därpå, måndag den 29:e augusti, drabbar Ljungskile och AFC United samman med Superettans ligaboll på Uddevalla Arena.

”Positivt ur ett sportsligt perspektiv”

– Det är väldigt bra för våra ligors image, men framför allt positivt ur ett sportsligt perspektiv att spela med en gemensam ligaboll. Det är extra kul att bollarna redan nu kan presenteras i samband med match hos två klubbar som redan har SELECT, säger Stefan Lundin, Sportdirektör på Svensk Elitfotboll.

SELECTs fotbollar kännetecknas av hög kvalitet och nytt med bollen är att den till nästa år kommer att vara en så kallad Thermo Bonding, alltså limmad istället för handsydd. Ligabollen kommer att presenteras speciellt i samband med de båda matcherna och via en tävling i Allsvenskans och Superettans kanaler på Facebook där tre lyckliga vinnare får varsin äkta ligaboll.

– Vi är stolta och glada över att vi från och med nästa säsong fått förtroendet att leverera den officiella matchbollen till Allsvenskan och Superettan. Att vi dessutom får möjlighet att visa upp vår officiella ligaboll på två matcher redan i år gör oss inte mindre förväntansfulla. Hoppas publiken och alla fotbollsintresserade känner likadant, säger Richard Kjell, Country sales manager på SELECT i Sverige.

De officiella ligabollarna för både Allsvenskan och Superettan kommer gå att köpa i handeln från och med i början av december.

För ytterligare information kontakta gärna:
Stefan Lundin, Sportdirektör, Svensk Elitfotboll
stefan.lundin@svenskelitfotboll.se, 070-206 84 78

Jan Karlsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör, Svensk Elitfotboll jan.karlsson@svenskelitfotboll.se, 070-525 88 44

Richard Kjell, Försäljningschef, Svenska Select Sport AB,
rk@select.dk, 070-546 80 12

Klicka här för att ladda hem bildpaketet på Allsvenskans och Superettans nya ligabollar.