Klockan 19 sparkar SM-finalen för Folksam U21 igång. Förutsättningarna är enkla. Djurgården söker revansch för finalmissen i U19 medan IFK Norrköping siktar på säsongens andra SM-Guld. 
– Det finns ett nytt gäng som är beredda att göra samma resa, säger IFK-tränaren Stefan Hellberg till Norrköpings hemsida, apropå det Allsvenska guldet.

U21-finalen spelas på Nya Parken i Norrköping och startar kl.19 nu ikväll. Det är fri entré för de som är på plats med matchen går också direkt i C  More.

I finalen får inget av lagen låna in spelare från andra klubbar, vilket varit tillåtet tidigare. Norrköping får därmed klara sig utan spelare från Sylvia, som man tidigare lånat ifrån. Djurgården är något av favoriter eftersom laget vann den norra U21-serien, tio poäng före just Norrköping och förlorade endast en match – mot Norrköping.
– Den enda matchen Djurgården har förlorat i U21-spelet i år. Svårt att värdera hur matchen kommer att bli. Vilka lag som kommer till spel påverkar mycket. Vi försöker alltid spela så som IFK Norrköping vill spela, det är strävan. Ambitionen är att spänna bågen, säger Stefan Hellberg.

Djurgårdens tränare Andreas Johansson säger till Djurgårdens hemsida att han tror det blir en spännande match.
– Det är givetvis väldigt kul att vi är i final, vi har tillhört toppen av serien och varit nära under flera år. Det känns inspirerande att få möta Norrköping som vi har stött på många gånger genom åren i U21-sammanhang, det blir alltid väldigt välspelade, bra och jämna matcher och de är trevliga att möta. Att vi nått finalen är ett tecken på att vi har väldigt bra spelare och en bra grupp i U21.

Vinnaren av finalen belönas med 200 000 kronor medan tvåan erhåller 100 000 kronor.

Folksam U21-final:
IFK Norrköping – Djurgårdens IF
Nya Parken, Norrköping (Fri entré)
Kl.19:00 onsdag 4 november

Startelvor:
IFK Norrköping:
Andreas Vaikla;
Adnan Kojic, Marcus Falk Olander, Filip Dagerstål, Christopher Telo;
Niklas Bärkroth, Marwan Bazi, Tesfaldet Tekie, Gentrit Citaku;
Joel Enarsson, Tidjana Diawara

Djurgården:
Hampus Nilsson;
Tim Björkström, Michael Jahn, Wille Nilsson, Kevin Deeromram;
Jesper Karlström, Soo Yong-Yoon, Besard Sabovic, Seon-Min Moon;
Samuel Holm, Amadou Jawo

Matchen sänds också i C More.

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån