I dag klockan 17:00 drabbar Örebro Futsal Club och IFK Uddevalla samman i finalen i Svenska Futsalligan (SFL). Matchen spelas i Örebro och Svensk Elitfotboll visar matchen i sina kanaler.
– Det är kul att vi på Svensk Elitfotboll har omfamnat futsal och kan erbjuda finalen för både fotbolls- och futsalintresserade, säger Lasse Ternström, Ligaansvarig Futsal på Svensk Elitfotboll.

– IFK Uddevalla visar att de fortfarande vill vara med i toppen och att de fortsätter sin utveckling. Det är kul för Örebro FC att få spela sin allra första SFL-final, och dessutom på hemmaplan. Jag tror det kommer att bli en jämn match där tempot förmodligen kommer att vara högre än i en vanlig ligamatch. Allt tryck runt omkring med media och publiken och allt det där gör att utgången är oviss, fortsätter Lasse Ternström.

Matchen visas i spelaren nedan och den börjar klockan 17:00 och sändningen börjar 16:50.

Hemmalaget Örebro FC är i final efter att ha slagit ut Skoftebyn med totalt 5-4 i kvartsfinalen samt Djurgården med totalt 12-6 i semifinalen. Senad Berisha gjorde ett hat-trick i semifinalen och ser fram emot finalen mot IFK Uddevalla.

– Det är en dröm sedan man var liten att få spela en SM-final. Jag har verkligen jagat den här finalen. Vi gjorde det tillsammans. Mina lagkamrater ser till att hjälpa mig hela tiden, och då kommer de här målen. Det är tack vare dem. Och så har vi en fantastisk tränare i Leif Järnkvist som hjälper oss hela tiden, säger Berisha till NA Sporten.

För regerande mästarna IFK Uddevalla är det andra raka finalen i SFL. I Förra årets final besegrades Borås AIK med 6-4 i finalen och i år har IFK Uddevalla slagit ut Örebro SK med totalt 14-3 i kvartsfinalen, samt Nacka Juniors med totalt 8-3 i semifinalen.

”Vi fick verkligen kämpa för det. Nackas enorma energi rakt igenom gjorde att de inte gav bort någonting någongång, men vi är det bättre laget och visade också det denna kväll. IFK Uddevalla Futsal visar att vi utvecklas med svensk futsal och behåller greppet om att vara ett av de absolut bästa lagen i landet”, skriver klubben på sin hemsida efter semifinalen.

Matchen spelas i Örebro på grund av att Örebro FC slutade bättre än IFK Uddevalla i grundserien.

Resultat SFL:s slutspel:
Kvartsfinaler:
IFK Göteborg Futsal – Nacka Juniors 2-1, 4-6 straffar
Skoftebyns IF – Örebro FC 1-1, 3-4
Örebro SK – IFK Uddevalla 1-7. 2-7
Djurgårdens IF – Borås AIK 4-3, 5-3

Semifinaler:
Djurgårdens IF – Örebro FC 2-4, 4-8
Nacka Juniors – IFK Uddevalla 2-3, 1-5

Fakta SFL:
Högsta ligan heter SFL och avslutar nu sitt fjärde år. Tävlingssäsongen sträcker sig mellan oktober-mars

Totalt ingår 16 lag, fördelat på två grupper (Norra och Södra) á åtta lag. Under våren går fyra lag från varje grupp vidare till slutspel.

Från och med hösten 2018 spelas SFL i en enda rak serie innehållandes 14 lag.