Sverige åkte på söndagen ur U17-EM när Holland blev för svåra i kvartsfinalen i Baku. Det var en jämn match som avgjordes efter en snöplig touch efter en hörna.
– Vi kommer att vara stolta om några dagar, men det är klart att det känns bittert nu, säger förbundskapten Magnus Wikman till svenskfotboll.se

Totalt använde förbundskapten Magnus Wikman 10 Tipselitspelare på planen, av 14, under matchen. Holland hade mest bollinnehav under hela matchen men förmådde inte skapa några stora chanser alls. Därför var det tråkigt för svensk del när Chong lyckades få en tå på bollen efter en nick efter en hörna, och styra in matchens enda mål retfullt enkelt bakom IFK Göteborgs annars utmärkte Pontus Dahlberg.

Sverige hade få målchanser men var stabila i försvaret och kontrollerade matchen ganska bra. Efter målet var Sverige tvungna att flytta upp spelet och hade ett gyllene läge att kvittera efter ett skott från Joel Asoro, men den holländske målvakten styrde undan bollen till hörna.
– Vi hade inte riktigt elektriciteten att få ut det där sista som behövdes. Grabbarna kämpade på och gav det dem hade men vi får slita ont. Holland var bättre än oss i dag.

Sveriges bästa chans i matchen kom tidigt i den första halvleken då Åtvidabergs Simon Marklund friställde Malmös Teddy Bergqvist med en fin vrickning, men Bergqvist kom aldrig till avslut. Mål där och matchen hade sett annorlunda ut, men Magnus Wikman låter sig inte nedslås.
– Jag är glad att vi är med till slutsignalen i den sista matchen av det här mästerskapet. Även om det finns mycket utvecklingspotential kvar så visar killarna att dem har utvecklats. Att få spela ett sådant här mästerskap och sådana här matcher är viktigt.

Sveriges lag mot Holland:
Pontus Dahlberg, IFK Göteborg

Emre Erdogdu, Brommapojkarna (Johan Stenmark, Kalmar FF)
Hugo Andersson, Malmö FF
Joseph Colley, Chelsea
Anel Ahmedhodzic, Nottingham Forrest

Simon Marklund, Åtvidaberg (Adrian Edqvist, Malmö FF)
Mattias Svanberg, Malmö FF
Henrik Bellman, FC Köpenhamn
Nebiyou Perry, AIK (Oscar Petersson, Malmö FF)

Joel Asoro, Sunderland
Teddy Bergqvist, Malmö FF

FOTO: SvFF