Elitdomareklubben presenterar vinnarna till sina utmärkelser Årets ledare och Åres spelare i samband med avslutningen av Allsvenskan. 2018 års vinnare är Elfsborgs tränare Jimmy Thelin och IFK Göteborgs trotjänare Tobias Hysén.

Priset går varje år till den ledare och spelare som under året gjort de bästa insatserna för att stödja domarrollen. Elitdomareklubbens motiveringar handlar om att både Jimmy Thelin och Tobias Hysén har bidragit för att göra domarnas arbetsmiljö mycket bättre.

”I så väl medgång som motgång så behåller han lugnet och förblir alltid saklig. Det i kombination med stor visa respekt för domarna är Jimmy Thelin Årets ledare 2018”, skriver Elitdomareföreningen på sin hemsida.

”Tobias har under flera år visat sig vara en spelare som trots mycket passion och engagemang på plan uppträder på ett professionellt och respektfullt sätt mot oss domare. Hans förmåga att fokusera på sin egen och sitt eget lags prestation snarare än oss domare gör honom till en värdig vinnare 2018”, skriver Elitdomareföreningen om Hysén.

De båda vinnarna kommer att få sina utmärkelser och hyllningar i samband med den avslutande omgången av Allsvenskan.

Utöver ovanstående utmärkelser så har domarna också utsett Lasse Eriksson, IK Sirius, till Årets domarvän. Detta för att han under säsongen utmärkt sig på ett positivt, trevligt och professionellt bemötande av domarkåren.

Läs mer på Elitdomareklubbens hemsida.