Samtliga deltagande klubbar i SEF Trophys ledare var i början av turneringen bjudna på en tränarträff tillsammans med Svensk Elitfotbolls Thomas Hasselgren och Förbundskaptenen för P15-landslaget, Roger Franzén.

Totalt fanns ett 20-tal ledare från de deltagande föreningarna i SEF Trophy på plats på ledarträffen i Norrköping. Deltagarna fick på träffen lyssna på Svensk Elitfotbolls akademiutvecklare Thomas Hasselgren på temat talangutveckling och hur Unicoachnätverket arbetar med akademierna till klubbarna i Allsvenskan och Superettan.

– Jag pratade om min roll som akademiutvecklare, våra fortbildningar och den kommande certifieringen. Både min roll och nätverket Unicoach är nytt för i år och det är viktigt att vi får ut budskapet och att alla förstår hur vi jobbar, och att vi finns till för klubbarna, säger Thomas Hasselgren.

Roger Franzén informerade ledare om hur Svenska Fotbollförbundet arbetar med sin landslagsverksamhet i allmänhet och sitt eget arbete med P15-landslaget i synnerhet. 

– Det är nyttigt för ledarna att få en god relation med landslagstränaren. Roger visad också många fina videoklipp där tränarna fick se internationella referenser vad som krävs för att vara P15-landslagsspelare, menar Thomas Hasselgren.

SEF Trophy avslutas under fredagen.

Fakta SEF Trophy:
Svensk Elitfotboll och dess nätverk Unicoach står som arrangörer av turneringen, som i år även genomförs i samarbete med den lokala värden IFK Norrköping.

SEF Trophy arrangeras för fjärde året i följd och riktar sig till spelare födda 2005 eller senare. Premiäråret 2017 vann Hammarby IF, 2018 var det AIK:s tur och 2019 gick segern till IF Brommapojkarna.

24 svenska klubbar deltar i höstens upplaga och i stort sett samtliga kommer från Unicoach-nätverket. Turneringen spelas vecka 44 (26-30 oktober) och spelplatser är Fastighetsteknik Arena, Åby IP, Bollspelaren samt Östgötaporten i Norrköping. Gruppspelet avverkas måndagen 26 oktober och tisdagen 27 oktober, följt av ett slutspel samt placeringsmatcher under onsdagen, torsdagen samt fredagen, 28-30 oktober. Finalen spelas under den sistnämnda dagen, på Östgötaporten.

I SEF Trophy är det inte tillåtet med överåriga spelare.