Från och med på söndag så tillåts många av klubbarna i Allsvenskan och Superettan att åter välkomna publiken till sina arenor. Elitfotbollens huvudsponsor Unibet väljer att avstå och efterskänka sina biljetter för att fler supportrar ska få chansen att uppleva sitt favoritlag på plats den här säsongen.

Många av klubbarna i Allsvenskan och Superettan gör sig redo att kunna ta emot publik igen. De flesta klubbar fördelar eller lottar ut biljetter mellan partners och säsongskortsinnehavare. Unibet som är elitfotbollens huvudpartner sedan 2020, har enligt avtal rätt till ett antal biljetter per match till Allsvenskan och Superettan. Dessa väljer Unibet att efterskänka till supportrar enligt klubbarnas valda fördelningsprincip – så fler får ett tillfälle se sin klubb spela under den speciella säsongen 2020.

Anders Falk, Strategic Sponsorship Manager på Unibet

– I rådande läge, då alla fotbollsintresserade törstar efter att få gå på fotboll live igen, vill vi såklart att så många supportrar som möjligt till respektive lag får chansen att gå. Vi ser också att klubbarna har bäst möjlighet att fördela dem på ett rättvist sätt, samtidigt som de har full koll på hur de ska genomföra matcherna på ett säkert sätt för publiken, därför känns det helt rätt att vi avstår biljetterna, säger Anders Falk, Strategic Sponsorship Manager på Unibet Sverige.

De klubbar som hör hemma i regioner med speciella restriktioner omfattas inte av beslutet att kunna ta emot 300 åskådare. Rådande restriktioner innebär att just nu kan 14 av 32 klubbar i Allsvenskan och Superettan ta emot publik från och med på söndag.