Ett 20-tal akademichefer från lika många klubbar från Tipselitnätverket samlades i Solna för att gå igenom kompletterande utbildning med Linnéuniversitetet. På agendan fanns bland annat organisationskultur och utvecklingsmiljö.

Utbildningen genomfördes ursprungligen vid två tillfällen under hösten 2016 men kompletterades nu med klubbar och/eller akademichefer som inte kunde medverka vid något av de första tillfällena.

Utbildningen går till så att akademicheferna fördjupar sig i fem områden, som de också har som arbetsområden i vardagen och kanske behöver förstärkt kompetens inom. Det handlar om lärande, utvecklingsmiljöer, organisationskultur, förändringsarbete och arbetsmiljöfrågor, där varje del fick ungefär lika stort utrymme.

Utbildningen avslutas vid ett kommande tillfälle då akademicheferna fram tills dess ska fördjupa sig i ett eller flera av områdena. Varje individ ska jobba inom sin förening att titta vidare på hur det fungerar och det kan påverka de anställda och de aktiva, och sedan dela med sig i grupp vid det avslutande tillfället.

Efter uppsamlingsheatet är färdigt så ska samtliga av de 59 Tipselitklubbarna vara uppdaterade på arbetsmiljöfrågan.

Fakta Svenska Spel Tipselit:
Svenska Spel Tipselit är ett 25-årigt samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, med syfte att utveckla svensk elitfotboll.

Varje år bidrar Svenska Spel med 12 miljoner kronor till svensk ungdomsfotboll. Pengar som Svensk Elitfotboll fördelar ut enligt ett certifieringssystem bland de deltagande 58 klubbarna.

Föreningen får möjlighet att förstärka sin talangutveckling genom att anställa kvalificerade tränare för sitt utvecklingslag. Tanken är att talangerna ska få en elitinriktad fotbollsutbildning av i första hand heltidsanställd tränare. Syftet är att trygga svensk fotboll för framtiden.

2016 hade totalt 749 aktiva elitfotbollsspelare i Sverige och i utlandet passerat genom Svenska Spel Tipselit. 244 av dessa spelade i Allsvenskan och 320 i Superettan.

Läs mer på tipselit.se