Svensk Elitfotbolls Ordförande, Lars-Christer Olsson, skriver på SVT Opinion om vikten att spela fotboll som ett lag.
– Ska man vinna stora framgångar i landslagsfotboll måste man prioritera ett fungerade lag framför att samla stjärnor på hög, säger Lars-Christer Olsson till SVT Opinion.

Texten på SVT  baseras på de isländska landslagets framgångar i EM i Frankrike och att Island spelar efter sina resurser. Enligt Lars-Christer Olsson spelar Island vackert när de försvarar sig bra och låter motståndaren ha mer boll, och ändå lyckas skapa målchanser och vinna.
– Ett sammansvetsat och välorganiserat lag kan bevisligen skapa lika många heta målchanser som ett lag med fler välkända namn i laguppställningen.

Lars-Christer Olssons poäng är att man med ett landslag kan uppnå saker som klubblag normalt inte klarar av, för där styr plånboken framgången på ett annat sätt, och att lag med stjärnor ofta vinner. I ett landslag är det viktigare att välja en förbundskapten som uppnår framgång med ett begränsat material och som jobbar långsiktigt.
– Landslagsfotboll kan vara något annat och skall man vinna stora framgångar där måste man prioritera ett fungerande lag framför att samla stjärnor på hög.

Läs hela texten på SVT Opinion.