Sveriges förbundskapten Janne Andersson besökte nyligen Östersunds FK. Andersson är mån om att knyta starkare band med lagen i Allsvenskan och även lära av hur de jobbar.
– När jag har möjlighet så hälsar jag på ute i landet, säger han.

Efter åren i IFK Norrköping som kulminerade i SM-guld 2015 blev Janne Andersson förra året utsedd till förbundskapten för svenska herrlandslaget. Sedan dess har han besökt bland annat Örebro SK och Kalmar FF för att se hur klubbarna jobbar och stärka relationerna.

Under gårdagen var Andersson i Jämtland för att spendera dagen med Östersunds FK.

– I min roll som förbundskapten så tycker jag att det är viktigt att vi har goda relationer med de allsvenska klubbarna. Jag har själv jobbat många år i Allsvenskan men har en annan roll nu än tidigare. När jag har möjlighet så hälsar jag på ute i landet och tycker att det är jätteroligt att komma och ta del av en vanlig dag i en allsvensk klubb, säger Andersson till osdsport.se.

Han passade på att berömma ÖFK, som under Graham Potters ledning tagit sig från division 2 till Allsvenskan med ett utpräglat passningsspel. Han ser även Östersund som en av flera klubbar idag som hittat en egen väg framåt.

– Det är en fantastisk resa så här långt, och den är väl inte slut ännu kanske. Det är en trend inom svensk fotboll idag att man optimerar sina egna förutsättningar, att man försöker hitta sin väg för att bli konkurrenskraftiga och där tycker jag att Östersund är ett föredöme.

Att besöket sker bara dagar innan Östersund och Anderssons gamla klubb IFK Norrköping möts först i serien och sedan i Svenska Cupens final om en vecka väckte frågor som han skrattade bort.

– Det är en ren tillfällighet, jag fick vara väldigt tydlig med att jag inte är utsänd som någon form av spion. Nu är jag förbundskapten och ingenting annat. Må bästa lag vinna här på söndag, och nästa torsdag också för den delen, säger Janne Andersson.