E-Svenskan är igång med sin andra säsong. Nyhetsmorgon i TV4 uppmärksammade turnén. Haris Radetinac från Djurgården och Niclas Eliasson från AIK spelade ett Stockholmsderby med sina egna lag tillsammans med programledarna Peter Jihde och Tilde de Paula.

Elin Öst Sandström, Ligakoordinator på Svensk Elitfotboll berättade om det 50 000 kronor som vinnande lags supporterklubb får. En spelare gör tillsammans med en supporter upp om att bli bästa Allsvenska lag i E-Svenskan. Just nu pågår turnén där varje Allsvensk klubb utser sitt tävlingsbidrag innan en stor final tar vid den 10 oktober.
– Det är ett fantastiskt stort intresse. E-Svenskan var stor förra säsongen men den är ännu större i år. Vi har flera tusen sökande, säger Elin Öst Sandström.

Runt 100 supportrar får på varje stopp chansen att ta den åtråvärda platsen tillsammans med en spelare från laget. Haris Radetinac berättar att man i Djurgården brukar prata om vem som är bäst på FIFA.
– Det brukar gå ett snack inom laget om vem som är bäst, det gör det.

Niclas Eliasson i AIK säger samma sak.
– Det händer då och då att man spelar mot några i laget. Vi körde faktiskt FIFA på träningslägret i Dubai. Då var Nabil Bahoui bäst men han har ju lämnat laget nu. Nu har jag chansen.

Se klippet i sin helhet här.

Robert Johansson

E-svenskan turné 2015
IFK Göteborg 08-sep
Kalmar FF 09-sep
Malmö FF 10-sep
Helsingborgs IF 11-sep
Halmstads BK 12-sep
Falkenbergs FF 16-sep
BK Häcken 17-sep
IF Elfsborg 18-sep
AIK 21-sep
IFK Norrköping 24-sep
Åtvidabergs FF 25-sep
Örebro SK 26-sep
Gefle IF 29-sep
GIF Sundsvall 30-sep
Djurgårdens IF 02-okt
Hammarby IF 04-okt
Final 10-okt