Svenska Speltelefonen tar steget in i Allsvenskan. IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge kommer under en vecka att dela med sig av livet som fotbollsspelare i den högsta serien.
– Nu blir det åka av, skriver huvudpersonen själv i sitt första inlägg.

Svenska Speltelefonen vandrar varje vecka mellan olika idrottsprofiler som får i uppdrag att på Instagram dela med sig av sin vardag. Det kan vara allt från selfies till filmklipp från dagens träning eller aktivitet. Svenska Spel beskriver själva konceptet som ”ett ärligt och autentiskt
 sätt att låta svenska folket få en inblick i livet hos några av våra största idrottsprofiler och intressanta personligheter.”

John Alvbåge är laddad inför uppgiften. I sitt första inlägg skriver han följande:
– Det utlovas en Blåvit vecka så klart, med mycket sköjj och bus, samt en tävling och annat.

Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg - Gefle

Målvakten tar över telefonen efter Markus Allbäck som haft den under EM-kvalmatcherna mot Ryssland och Österrike. Tidigare har profiler som Peter Forsberg, Isabella Gulldén, Stefan Lövgren och U21-landslaget haft telefonen. Tanken med John Alvbåge är att han ska ge en intressant och rolig inblick i livet som spelare i Allsvenskan.

Inför övertagandet skrev Alvbåge följande på sin egen Instagram.
STOPPA PRESSARNA. Nästa vecka så har jag….alltså jag, John Alvbåge, fått äran att ha #svenskaspeltelefonen. Ser man vilka som haft den innan mig så blir man lite stolt. Jag förvarnar redan nu att det kommer bli lite galet. Då blir det mer inside IFK Göteborg än vad ni någonsin sett tidigare.”

Svenska Speltelefonen hittar du på Instagram och @svenskaspel
Läs även mer på svenskaspel.se/telefonen

Efter John Alvbåge så vandrar telefonen vidare till Olivia Schough.

Robert Johansson / FOTO: Svenska Spel och Bildbyrån