Varje Månadens spelare i Allsvenskan får 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett samhällsengagemang i klubben. Kim Källström skänker sina pengar till Djurgården Fotbolls och Trygga Barnens gemensamma arbete för utsatta barn och unga i Stockholm.
Att kunna stödja det här arbetet ytterligare känns väldigt bra, säger Kim Källström.

Djurgården och Trygga Barnen jobbar tillsammans för att de ska nå och stimulera barn som upplever sig vara ensamma i en svår situation.

Djurgården försöker fånga upp barnen och skapa kontaktytor med vuxenvärlden på så sätt att klubben skänker biljetter till varje hemmamatch i Allsvenskan och att barnen får komma lite närmare föreningens verksamheter. Ambitionen är på sikt att samarbeta närmare kring föreningens ungdomsfotboll. Djurgården når väldigt många barn genom alla sina kanaler och kan på så sätt fånga upp barn som är i behov av hjälp och slussa dessa vidare till Trygga Barnen.

– Jag har valt att skänka 10 000 kronor till Djurgården Fotboll och Trygga Barnens gemensamma arbete för utsatta barn och unga i Vår Stad Stockholm. Jag har vid några tillfällen stött på några av de här barnen när de har besökt oss på Kaknäs och det är riktigt fina ungar men som av olika anledningar har det lite extra tufft, säger Kim Källström.

Trygga Barnen erbjuder handfast hjälp för barn och unga som växer upp i familjer med missbruksproblem, samt att stiftelsen informerar och sprider kunskap om hur barn påverkas.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Jon Persson (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnande spelare får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang.

Vinnande spelare utses alltid i C Mores första sändning av Fotbollssöndag eller Fotbollsmåndag varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Tidigare vinnare 2017: 
April: Kingsley Sarfo, IK Sirius
Maj: Niclas Eliasson, IFK Norrköping
Juli: Simon Lundevall, IF Elfsborg
Augusti: Ahmed Yasin, BK Häcken