Supportergruppen Änglarna och AIK:s alla supportergrupper skriver i varsitt öppet brev att supportrarna kommer att följa myndigheternas rekommendationer som finns och inte kommer att uppmana till folksamlingar i samband med säsongsstarten av Allsvenskan.

Svensk Elitfotboll har en ambition att starta säsongen 2020 den 14 juni. Allsvenskan och Superettan kommer initialt att spelas utan publik på grund av den rådande pandemin och de deltagande klubbarna kommer att vidta största försiktighetsåtgärder för att minska smittspridningen. Folkhälsomyndigheten har ännu inte godkänt spel i sommar. En oro är att det ska uppstå folksamlingar i samband med matcher.

Detta dementerar nu IFK Göteborgs supportergrupp Änglarna samt AIK:s alla supportergrupper tillsammans i varsin kommunikation.

190602 Generell vy över Friends Arena med tifo av AIK:s supportrar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Hammarby den 2 juni 2019 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

”Oroa dig inte – Låt oss hjälpa till!”, skriver supportergruppen Änglarna i sin kommunikation. AIK:s supportergrupper säger att ”vi kommer inte att anordna några samlingar, varken på pubar, eller utanför några arenor, till de matcher som spelas utan publik.”

”Vi är redo att ta ansvar. Vi är redo att hjälpa till. Låt oss göra det – för svensk fotbolls skull”, avslutar Änglarna sitt brev.