Luca Gerbino Polos sena nickmål skickade IF Brommapojkarna till Allsvenskan efter 1-0 mot Dalkurd FF på ett fullsatt Grimsta IP.
– Det är superskönt att vinna på det här sättet framför den här fantastiska publiken, säger Gerbino Polo efter matchen.

Sist ut i omgång 28 var toppmötet mellan IF Brommapojkarna och Dalkurd FF. I potten inför ett slutsålt Grimsta IP: en plats i Allsvenskan 2018 för vinnaren. Efter en jämn och välspelad match kunde långe anfallaren Luca Gerbino Polo frälsa hemmapubliken med sitt avgörande 1-0-mål i den 82:e minuten.

Gästande Dalkurd började matchen bäst och hade en boll i nät tidigt, men när Henrik Löfkvist nickade bollen mot mål efter en hörna blev Richard Yarsuvat avvinkad för offside.

BP jobbade sig in i matchen och unge anfallaren Viktor Gyökeres hade tre farliga skottlägen, men Frank Pettersson stod i vägen när avsluten väl gick mot mål.

– Det är mycket spänning och sådär, men man måste fortfarande vara noggrann i varje situation, kommenterade Gyökeres hos C More i halvtid.

– Det är en bra match över huvud taget. Vi börjar väldigt bra och har bra koll på det, men de växer in i det bra och stänger mitten, summerar Dalkurds Löfkvist kort därefter.

Den andra halvleken var även den jämn, men den här gången var det BP som hade en tidig farlighet efter hörna, men Erik Figueroas nick i fritt läge framför mål gick utanför vänstra stolpen. Åt andra hållet dök specielle målskytten Richard Yarsuvat upp med en farlig volley, men Rasmus Emanuelsson i BP-målet räddade.

I den 82:a matchminuten avgjordes allt. Christopher Brandeborn fick tid på sig att slå ett inåtskruvad inlägg från vänsterkanten, och den skicklige yttern prickade Luca Gerbino Polo som i sin tur skickade in bollen i mål med pannan fram till 1-0 för Brommapojkarna.

Löfkvist var återigen nära med en nick på stopptid, men avslutet tog i ribban och hemmalaget kunde hålla undan och därmed säkra sin andra uppflyttning på två år.

– Det är superskönt. Vi har varit där uppe nästan hela säsongen. Vi har kämpat, det var en liten period av inte riktigt kris, men lite dåliga resultat. Men vi har kämpat till slutet och det är superskönt att vinna på det här sättet framför den här fantastiska publiken, säger segernickaren Luca Gerbino Polo i C More efter slutsignalen.