Gustaf Nilssons mål på retur i den 93:e minuten gav Sverige en avslutande 1-0-seger mot Danmark på januariturnén.
– Det är alltid skönt att vinna, det vill man alltid göra när man spelar, säger Nilsson efter matchen.

Svenska landslaget inledde sin januariturné med att spela 1-1 mot Estland i söndags. Då blev bland annat IFK Göteborgs Pontus Dahlberg den yngste landslagsmålvakten genom tiderna, och IFK Norrköpings Kalle Holmberg blev målskytt som inhoppare.

Under torsdagen ställdes Sverige mot Danmark, och med en nykomponerad elva skapade svenskarna det bästa läget i den första halvleken då Johan Larsson nickade i stolpen från nära håll efter vänstermittfältaren Kerim Mrabtis inlägg.

Danmark lyckades ofta hitta högerbacken Jens Martin Gammelby på offensiv tredjedel, men trots flera farliga situationer kom danskarna aldrig till något farligt avslut.

– Danmark är ett bra lag, man ser det, det är många bra spelare, så det är lite skillnad mot Estland, kommenterar Mrabti i TV12 i halvtid.

Danskarna fortsatte att satsa på långskott i den andra halvleken och Jacob Rinne i det svenska målet tvingades aldrig till några svåra manövrar.

Sverige bytte bland annat in Gustaf Nilsson och Norrköping-förvärvet Jordan Larsson som nytt anfallspar i den andra halvleken, och de båda var inblandade i matchens enda mål.

Efter att Östersunds FK:s Soitiris Papagiannopoulos varit nära efter en frispark av Hammarbys Jiloan Hamad i den 91:a minuten drog Larsson iväg ett stenhårt ribbskott i den 93:e – men på returen kunde Nilsson slå in bollen i enkelt läge fram till 1-0.

– Det var viktigt att vinna idag när vi bara fick kryss senast – vi borde ha vunnit den också. Det var skönt att starta säsongen så här, säger Silkeborg-spelaren Nilsson i TV12 efter slutsignalen, och fortsätter med att sammanfatta lägret i Abu Dhabi:

– Det har varit jätteroligt att få spela med så bra spelare. Utvecklande. Det tar man med sig. Vi får känna lite på hur Janne Andersson jobbar med offensiven och defensiven, summerar Gustaf Nilsson.