Press/Media

FÖR PRESSFRÅGOR

För officiella uttalanden och kommentarer från Svensk Elitfotboll skall alltid Generalsekreterare Mats Enquist eller Ordförande Lars-Christer Olsson kontaktas. För övriga frågor kring information eller media kontakta Svensk Elitfotbolls kansli: info@svenskelitfotboll.se eller 08-734 92 00. För att komma åt alla kontaktuppgifter till Svensk Elitfotbolls personal, klicka HÄR!

RIKTLINJER FÖR SERVICE TILL MEDIA

Vi ska alltid sträva efter att ha ett bra samarbete och goda relationer med medias olika representanter. Vårt umgänge ska präglas av största möjliga öppenhet och tillgänglighet. Alla våra klubbar i Allsvenskan och Superettan ska enligt evenemangsorganisationen ha en medieansvarig. Mer information om Medieansvariges roll finns i Elitfotbollsmanualen 2018 för Media/kommunikation.

PRESSMEDDELANDEN OCH NYHETSBREV

Är du journalist och vill få Svensk Elitfotbolls pressmeddelanden i din mailbox? Skicka ett mail till info@svenskelitfotboll.se med dina uppgifter.

Svensk Elitfotbolls nyhetsbrev kommer ut minst en gång i månaden och alla med intresse för våra ligor (Allsvenskan/Superettan) eller för Svensk Elitfotbolls verksamhet kan prenumerera. Nyhetsbrevet kommer direkt i mailboxen och är kostnadsfritt. Vill du anmäla dig som ny prenumerant, klicka HÄR!

LOGGOR OCH PRESSBILDER

Här kan du ladda ner de allsvenska klubbarnas klubbmärken samt Allsvenskan och Svensk Elitfotbolls loggor. Observera att du måste fått godkännande av berörd/berörda klubbar eller Svensk Elitfotboll innan loggorna används. Är du osäker på om du har rätt att använda loggorna? Kontakta Svensk Elitfotboll på info@svenskelitfotboll.se, innan nedladdning.

Ladda hem allsvenska klubbmärken (zip-fil).

Ladda hem Allsvenskan och Svensk Elitfotbolls loggor (zip-fil).

Ladda hem Superettan-klubbmärken (zip-fil).

Ladda hem Superettan och Svensk Elitfotbolls loggor (zip-fil).

Ladda hem pressbild på Lars-Christer Olsson, ordförande Svensk Elitfotboll.

Ladda hem pressbild på Mats Enquist, generalsekreterare Svensk Elitfotboll.

Är du i behov av pressbilder på anställda i SEF,  spelare eller matchbilder? Kontakta Svensk Elitfotboll på info@svenskelitfotboll.se

MEDIAGUIDEN

Från och med 2014 delas Mediaguiden ut av Svensk Elitfotboll. Mediaguiden innehåller information och kontaktuppgifter till våra klubbar och dess personal och spelare i Allsvenskan. Den information som finns med i Mediaguiden har godkänts av respektive spelare och klubb, men det finns också klubbar som valt att avstå att dela ut spelarnas uppgifter med tanke på deras integritet och risken att uppgifterna kommer i orätta händer. I de fallen finns istället uppgifter till en kontaktperson i klubben som media uppmanas att gå via.

Skärmavbild 2018-04-13 kl. 14.52.13Skärmavbild 2018-04-13 kl. 14.53.43

2018 delades mediaguiden ut på en USB-sticka på Allsvenskan och Superettans Upptaktsträff. För att  få tillgång till mediaguiderna i efterhand, vänligen skicka en förfrågan till info@svenskelitfotboll.se

Guiden kommer endast skickas till de journalister som:

– var anmälda till Allsvenskan eller Superettans upptaktsträff
– tillhör de stora dagspressarna eller lokaltidningar
– tillhör AIPS, det internationella journalistförbundet

Vi ber er att hantera dess fakta med största varsamhet och INTE lämna vidare till obehöriga eller personer utanför din organisation.

VÅRA OFFICIELLA KANALER

Svensk Elitfotbolls guide (SEF-guiden) har från och med 2015 utgått. Därmed var det sista numret som gavs ut, det som kom 2014 i samband med Allsvenskans 90-års jubileum. All information, spelarfakta statistik med mera går istället att få tag på digitalt genom följande kanaler:

Allsvenskan.se och Superettan.se eller ladda hem våra officiella appar för Allsvenskan och Superettan på App Store och Google Play.

Är du intresserad av tidigare utgåvor, kontakta info@svenskelitfotboll.se

VÅRA OFFICIELLA KANALER

Svensk Elitfotboll representerar klubbarna i Allsvenskan och Superettan och vi driver också en rad olika projekt centralt. Nedan följer länkar till alla de hemsidor, sociala medier eller annan media som tillhör/ägs av Svensk Elitfotboll.

Svenskelitfotboll.se – officiell hemsida för Föreningen Svensk Elitfotboll

Allsvenskan.se  – Officiell hemsida för Allsvenskan

Superettan.se – Officiell hemsida för Superettan

facebook.com/Svenskelitfotboll – Officiell Facebooksida för Svensk Elitfotboll

facebook.com/Allsvenskan – Officiell Facebooksida för Allsvenskan

facebook.com/Superettan – Officiell Facebooksida för Superettan

Allsvenskans App – Officiell mobilapplikation för Allsvenskan

Superettans App – Officiell mobilapplikation för Superettan

@SEF_Elitfotboll – Officiellt twitterkonto för Svensk Elitfotboll

@AllsvenskanSE – Officiellt twitterkonto för Allsvenskan

@SuperettanSE – Officiellt twitterkonto för Superettan

@SEF_elitfotboll – Officiellt instagramkonto för Svensk Elitfotboll

@Allsvenskan_officiell – Officiellt instagramkonto för Allsvenskan

@SuperettanSE – Officiellt instagramkonto för Superettan

Svensk Elitfotboll – Officiellt konto på LinkedIn

 

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION

Svensk Elitfotbolls informationspolicy innehåller grundläggande principer, övergripande riktlinjer och ansvarsfördelning för intern och extern information. Dokumentet ska ge vägledning för planering och genomförande av interna och externa informationsinsatser för alla som jobbar inom SEF, enheter och individer som har ett informationsansvar. Informationspolicyn är fastställd av SEF-styrelsen 2014-03 och du hittar den här > SEF:S INFORMATIONSPOLICY

Vad det gäller sociala medier har Svensk Elitfotboll (SEF) tagit fram speciella riktlinjer som ett komplement till Informationspolicyn (se ovan). Riktlinjerna för sociala medier gäller för alla som jobbar inom SEF.

Med sociala medier avser vi internetbaserade sociala nätverk, forum, bloggverktyg och fildelningssajter för ljud och bild med användargenererat innehåll. Syftet med sociala medier är att interagera och nätverka, antingen i sin yrkesroll eller som privatperson. Det handlar om att dela med sig – av tankar och åsikter, eller av bilder, musik och filer.

Sociala medier ersätter inte Svensk Elitfotbolls officiella webbplatser; www.svenskelitfotboll.se, www.allsvenskan.se och www.superettan.se men är ett komplement till informationsspridning samt möjligheten att nätverka med våra användare/läsare.

För komma till våra riktlinjer för sociala medier klicka här > Svensk Elitfotbolls riktlinjer för webb och sociala medier

Har du frågor eller synpunkter på innehållet på denna sidan, vänligen kontakta Kommunikationsansvarige Robert Johansson.