SEF:s nya styrelsemedlemmar

21 MAJ, 2015 kl 12:04

SEF:s nya styrelsemedlemmar

Nya Styrelsen

Hallå där! Ove Sjöblom, IK Sirius FK, Suzanne Hellström, Degerfors IF, och Conny Blessner, IFK Göteborg  – nya ledamöter i styrelsen för Föreningen Svensk Elitfotboll Välkomna till styrelsen!

Suzanne Hellström:
– Tack!

Conny Blessner:
– Tack. Det ska bli spännande!

Ove Sjöblom:
– Tack! Det är mycket inspirerande!

Berätta kort om era respektive bakgrunder.

Suzanne Hellström:
– Jag är sambo och har barn samt barnbarn. Jag jobbar med marknadsföring, information och besöksnäring i Degerfors kommun – och har en gedigen föreningsbakgrund, bland annat inom kulturområdet. Via mitt jobb på kommunen kom jag i kontakt med Degerfors IF där jag valdes in i styrelsen 2010 och är ordförande sedan förra året.

Conny Blessner:
– Jag har varit tränare i sjutton år, från fjortonåringar upp till Västra Frölunda IF:s A-lag tillsammans med Glenn Holm. Jag har också varit engagerad i Göteborgs Fotbollförbund, både som instruktör och distriktslagskapten. Jag har suttit i styrelsen för IFK Göteborg i sjutton år, varav de fem senaste som vice ordförande. Jag sitter också i IFK Göteborgs Fotbollsutskott. Privat har jag jobbat med IT hela mitt liv, på Volvo, de flesta åren som general manager. Sedan ett år tillbaka är jag egen konsult och tar uppdrag i den omfattning jag hinner.

Ove Sjöblom:
– Jag är född och uppvuxen i Sollentuna i norra Stockholm, och flyttade till Uppsala när jag var tjugotvå år.  Jag är sambo och har tre vuxna barn från mitt tidigare äktenskap. I hela mitt liv har jag varit fruktansvärt fotbollsintresserad. Spelade själv upp till fjorton års ålder i Rotebro IS. Därefter har jag följt fotbollen, bland annat genom mina barn som alla spelat fotboll, och jag har varit tränare för alla deras lag. Med dotterns lag vann vi Gothia Cup när hon var tretton år. Stort! I dag tränar jag division sex-laget IF VP, alltså Idrottsföreningen Vindhemspojkarna, där en av mina söner spelat. Professionellt är jag jurist och delägare i en advokatfirma.

Vad hoppas ni kunna tillföra i SEF:s styrelse?

Suzanne Hellström:
– Det är spännande att styrelsen består av människor från olika föreningar, både större och mindre, med olika erfarenhet. I mitt fall ska jag tillföra den lilla föreningens syn på regler och utveckling, bland annat arenautvecklingen. Stora Valla har ju lite andra förutsättningar än framför allt de nya, större arenorna.

Conny Blessner:
– Jag kan tillföra en bred erfarenhet av fotbollen och ett helhetsperspektiv där jag är bra på att se saker och ting ”uppifrån och ned”. Jag kan också tillföra energi och en hel del tankar ”utanför boxen”., där jag även vågar tänka stort.

Ove Sjöblom:
– Min expertis inom juridik, samt min breda idrottsliga bakgrund och erfarenhet från flera olika idrotter, bland annat som tävlingsledare och styrelseledamot för DN Galan i friidrott. Juridik kommer in i det mesta, och det är ju det jag arbetar med dagligen och hjälper mina klienter med, framför allt i samband med affärsutveckling.

Vilka är svensk elitfotbolls största utmaningar?

Suzanne Hellström:
– Konkurrensen med både andra idrotter och andra ligor. Det finns egentligen inget motsatsförhållande i att du håller både på Manchester City och Degerfors IF, även om det kan låta så ibland. Vi behöver också bromsa kostnadsutvecklingen, även om jag vet att klubbarna redan arbetar med det, och öka intäkterna från sponsorer och publik. För trettio år sedan sponsrade företagen Degerfors IF med hjärtat, i dag är det en affärsuppgörelse. Vi behöver bli bättre på att lära känna vår produkt och på att knyta affärsuppgörelser.

Conny Blessner:
– Att öka intäkterna! Det är vad som krävs för att vi ska kunna utveckla klubbarna och fotbollen. Vi behöver också jobba på att behålla våra spelare lite längre, de går i allmänhet för tidigt till klubbar i andra länder. Det i sin tur kräver att vi vågar släppa fram spelarna tidigare, att tro på de unga. Varje spelare skulle behöva en karriärplan där vi klubbar kommer överens med agenterna och spelaren om när det är lämpligt att spelaren ger sig ut i Europa, vilket jag tror är vid cirka tjugotre-tjugofyra års ålder. Då har de hunnit ta en plats i våra allsvenska klubbar och mognat som människor.

Ove Sjöblom:
– De största utmaningarna är den enorma konkurrensen på marknaden för fotbollskonsumenter. Vi gör mycket bra i dag, men vi behöver bli bättre på allt eftersom fotbollskonsumenten inte nöjer sig med bara bra fotboll. Det måste hända någonting mer. Därför ligger vår satsning på WiFi på alla arenor, CRM-system och ökad upplevelse på våra matcharrangemang helt rätt i tiden. Det märker jag med Sirius. Trots att vi ligger i toppen av Superettan och spelar en attraktiv fotboll så har vi ”bara” femtonhundra åskådare i snitt på hemmamatcherna.

Vilket är ditt bästa fotbollsminne från 2014?

Suzanne Hellström:
– Oj, det finns så många, men ska jag bara plocka ett får det bli när vi slog GIF Sundsvall på Stora Valla i mitten av september med fyra-ett. Där och då vände vi oro för vår tabellplacering till glädje bland spelare, ledare och publik.

Conny Blessner:
– Att IFK Göteborg placerade sig som nummer två i allsvenskan, det tycker jag som en del av den blåvita familjen. Jag måste dock säga som fotbollsälskare att Malmö FF:s kvalificering till Champions League var beundransvärd.

Ove Sjöblom.
– Jag har två starka minnen. Det första är matchen mot Hammarby hemma på Studenternas, när vi vann med två-ett. Dels för det sportsliga resultatet, dels för hela evenemanget. Det var mer än fullsatt och jag kom ihåg att jag kände mig stolt där jag satt på läktaren.

– Mitt andra minne är matchen i Svenska Cupen mot Elfsborg första maj. När jag vaknade på morgonen var det sju-åtta centimeter nysnö! Det var osäkert om vi skulle kunna spela matchen, och i så fall var. Tack vare en fantastisk insats av vaktmästerteamet på Studenternas hade vi en fullt spelbar plan på eftermiddagen.

Ni representerar tre klassiska föreningar. Vad är det bästa med era respektive föreningar?

Suzanne Hellström:
– Engagemanget i och kring Degerfors IF! Vår totala publiksiffra förra året var tre gånger så stor som invånarantalet i orten Degerfors. De är ovanligt – många lag har kanske hälften i totalpublik jämfört med invånarantalet. Det finns ett stort hjärta för Degerfors, inte minst hos publiken som reser hit för att se på matcherna. Kanske har det att göra med att vi fostrar unga spelare, ger dem chansen och önskar dem lycka till när de går vidare i karriären till andra klubbar. Och så börjar vi om med att plocka fram nya talanger… Det tror jag folk uppskattar.

Conny Blessner:
– Kontinuiteten: att föreningen är större än styrelse, tränare och spelare. Plus det stora stödet från våra supportrar.

Ove Sjöblom:
– Att vi är en förening för både elit och bredd inom innebandy, bandy samt fotboll för både damer och herrar. Vi har ett starkt varumärke, inte minst inom CSR-området bland annat tack vare vår satsning Gränslös fotboll. Vi fick faktiskt pris för filmen om Gränslös fotboll på en lokal mediegala nyligen!

Om du var en sagofigur i Astrid Lindgrens värld – vem skulle du vara då?

Suzanne Hellström:
– Ronja Rövardotter! Jag tycker att vi är lika när det gäller att ha modet att prova på det okända och att ta risker.

Conny Blessner:
– Ronja Rövardotter! Hon är stark, modig och vågar. Så kan jag uppfatta mig själv i många situationer. Jag har tagit en del fighter.

Ove Sjöblom:
– Karlsson på taket! Han är glad man i sina bästa år som försöker vara sig själv hela tiden. Dessutom älskar jag mat, gärna köttbullar. Någon propeller på ryggen har jag dock inte!

Thomas Björn

Fler nyheter

IMG_7781 (kopia)

Sommarens prispengar skänks till utsatta barn

Båda sommarens vinnare av utmärkelsen Månadens spelare väljer att skänka sina vinstpengar från Svenska Spel till engagemang som gynnar barn…. Läs mer

ea

eAllsvenskan nominerad till Kristallen

eAllsvenskan är en av fem nominerade till priset Årets sportproduktion på Kristallengalan den 30 augusti. Bland övriga nominerade finns bland… Läs mer

Photo: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Två svenska klubbar spelar playoff till Europa Leagues gruppspel – Sverige kvar på plats 22 på rankingen

AIK och Malmö FF är båda klara för playoff till gruppspelet i Europa League. Detta efter totalsegrar mot FC Sheriff… Läs mer

Djurgårdens Curtis Edwards tackar publiken efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Sirius den 10 augusti 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 136031

Svenska transferfönstret är stängt – här är sommarens övergångar

Sommarens svenska transferfönster är stängt. Spelare har lämnat och spelare har anslutit. Här är alla klubbars nyförvärv respektive spelarförluster under transferfönstret. –… Läs mer

xw7NHNVd

Marcus Danielson och Gustav Ludwigson är Månadens spelare

Djurgårdens försvarsklippa Marcus Danielson är Månadens spelare i Allsvenskan i juli och Örgryte IS Gustav Ludwigson är Sommarens spelare i… Läs mer

67718992_1446388345499078_4709211862292496384_n

Svensk Elitfotboll gick med i Pridetåget

Svensk Elitfotboll medverkade tillsammans med bland annat Svenska Fotbollförbundet och Elitfotboll Dam i helgens Pridetåg i samband med Pridefestivalen i Stockholm…. Läs mer

FQyekTa1

Kandidaterna till Månadens spelare i juli

Sommaren går in på sin tredje månad och det är dags att utse och belöna de bästa prestationerna i Allsvenskan… Läs mer

GC 2019 BP Segerfirnade Finalen 1 (kopia)

Gothia Puma Trophy och SEF Trophy avgjordes i solskenet i Göteborg

Gothia Cup avgjordes som brukligt under några soliga dagar i Göteborg i juli månad. För Svensk Elitfotbolls egna tävlingar, Gothia… Läs mer

Foto: Calle Appelqvist

Svenska Futsalligan förlänger med SELECT Sport

SELECT Sport förlänger sitt avtal med Svenska Futsalligan (SFL) och kommer att vara officiell leverantör av matchbollar i två år… Läs mer

IMG_6996 (kopia)

Ny utbildning kring matchfixning för åldrarna 16-19 år

För tredje året i rad utbildar Svensk Elitfotboll och Svenska Spels gemensamma resurs Anders Wikström spelare i Gothia Cup kring spelproblematik och hur man hanterar frågor kring… Läs mer

Karin Heri, CSR-ansvarig Svensk Elitfotboll tillsammans med Charbél Gabro, årets talargenombrott och Staffan Taylor, moderator.

Fotbollen en allt viktigare samhällsaktör

När Svensk Elitfotboll summerar politikerveckan i Almedalen så står det klart att fotbollen spelar en allt viktigare roll i samhället…. Läs mer

IMG_6659 (kopia)

Värdegrundsfrågor i fokus på akademichefskonferensen

Matchfixning, spelproblematik, psykisk ohälsa och värdegrundsfrågor. Fyra stora frågor som alla är prioriterade och viktiga att jobba med redan med… Läs mer

JGh83XQE

Karl-Erik Nilsson och Lars-Christer Olsson om mötet med polisen

Gemensamt uttalande från Karl-Erik Nilsson och Lars-Christer Olsson, ordförande för Svenska Fotbollförbundet (SvFF) respektive Svensk Elitfotboll (SEF), efter mötet med… Läs mer

IMG_6607

Svensk Elitfotboll om insamlande av matchdata och analys

Det nya integrerade tränarverktyget av Spiideo och Signality började användas i Allsvenskan och Superettan inför säsongen 2019 och lovorden har… Läs mer

csr

Svensk Elitfotboll samlar elitklubbarnas samhällsengagemang – ”Vi är den nya folkrörelsen”

Elitfotbollens totala betydelse för samhället beräknas ligga runt 1.2 miljarder kronor. Nu samlar Svensk Elitfotboll med hjälp av Svenska Spel… Läs mer

csr

The elite clubs’ social commitment are gathered in a new webpage

The total importance for the society of Swedish elite football is estimated to be around SEK 1.2 billions. Today we gather all the social… Läs mer

IMG_6568

IFK Uddevalla går rakt in i UEFA Futsal Champions Leagues huvudrunda

Regerande svenska mästarna i Svenska Futsalligan (SFL) IFK Uddevalla spelar i höst i UEFA Futsal Champions League för tredje året i… Läs mer

Skärmavbild 2019-06-06 kl. 11.34.43

”Lennart var den som byggde sitt ledarskap tillsammans med andra”

Idag kommer Lennart att begravas i Katarina kyrka. Vi är många som är här och ännu fler som skulle vilja… Läs mer

Skärmavbild 2019-06-06 kl. 11.34.43

”Lennart was the one who built his leadership together with others”

Today Lennart will be buried in Katarina church. We are many who are here and even more who would like… Läs mer

ZMThmm9w

Svenska Spels Europabonus ska hjälpa de svenska klubbarna ut i Europa

För fyra svenska klubbar börjar nu förberedelserna för sommarens kval till Champions League och till Europa League på allvar. Samtliga fyra… Läs mer