Årets upplaga av Svenska Futsalligan (SFL) är spelad och IFK Uddevalla är utsedda mästare. Redan till hösten börjar nästa säsong, och då i ett helt nytt format. För första gången någonsin spelas SFL i en enda rak serie. Här är samtliga lag som gör upp om titeln.
– Det ska bli väldigt kul med starten av en nationell liga och med en central organisation runt detta, säger Lasse Ternström, Ligaansvarig Futsal på Svensk Elitfotboll.

De fem bästa lagen i norra serien och de fem bästa i den södra serien stannar alla kvar i SFL säsongen 2018/2019. Hammarby och Norrköping som fick kvala för att hänga kvar lyckades båda två och spelar där med vidare i SFL. Värre gick det för GAIS och Malmö City som inte klarade sitt kvalspel. Därför välkomnar vi Strängnäs FC och Halmstads BK i futsalens högstaliga nästa år.

Lasse Ternström, nyanställd resurs för futsalen ser med spänning fram emot den nya utvecklingen med en enda liga för futsalen i Sverige.
– Det finns så många möjligheter. Allt från TV-avtal, CSR-projekt, centrala sammankomster, IT-projekt, föreningsutveckling och evenemangsutveckling. Utmaningarna för oss kommer bli betydligt fler matcher, samarbeten med kommunerna och publikrekrytering, menar Lasse.

SFL 2018/2019 startar under hösten och spelas sedan som en rak serie med dubbelmöten där en vinnare koras i slutet på mars 2019.

Svenska Futsalligan 2018/2019:
Borås AIK Futsal
Djurgårdens IF
Halmstads BK
Hammarby IF FF
IFK Uddevalla Futsal
IFK Göteborg Futsal
KFUM Linköping
Nacka Juniors FF
Norrköpings FK
Skoftebyns IF Futsal
Strängnäs FC
Torslanda IK Futsal
Örebro FC
Örebro SK Futsal