IFK Göteborg och AIK blev svenska mästare när finalerna i U19- respektive U17-serierna avgjordes. Patrik Karlsson Lagemyr blev stor matchhjälte i Göteborgs guldlag som också tog en liten, liten revansch för missen i Allsvenskan.
”Matchen avgjordes redan i den första halveken”, skriver IFK Göteborg på sin hemsida.

Slutresultatet skrevs till 3-0 på Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Patrik Karlsson Lagemyr, eller ”Paka” som han kallas, låg bakom alla målen. I samband med första målet blev Karlsson Lagemyr fälld i straffområdet så att Blåvitt fick straff. Rickard Cindric gjorde inga misstag när han slog straffen säkert i mål. Vid det andra och tredje målet spelade Karlsson Lagemyr snyggt fram till Prosper Kasim båda gångerna och SM-Guldet var ett faktum.

aik

AIK besegrade i U17-finalen Djursholm med 2-1 på Djursholms IP. Nebiyou Perry och Jimmi Brewitz gjorde Solnalagets mål. AIK hade 2-0 i den 88:e minuten men ett självmål skapade viss oro de sista minutrarna innan domaren blåste av matchen. SM-Guldet för U17 betyder också att AIK är klara för nästa års UEFA Youth League.

Fotboll, U21 Allsvenskan, Norrköping - Djurgården

Djurgården drog det längsta strået när Folksam U21 avgjordes på Nya Parken i Norrköping. Motståndarna IFK Norrköping besegrades med 3-2. Djurgården hade ledningen med klara 3-0 efter mål av Besard Sabovic, Jesper Karlström och Tim Björkström innan IFK Norrköping vaknade på slutet. Adnan Kojic gjorde 3-1 och minuter före slutet satte Gentrit Citaku 3-2 med en frispark i krysset. Närmare än så kom dock aldrig Peking och Djurgården kunde välförtjänt höja SM-bucklan i skyn.
– Det var en jämn match, det hade kunnat gå hur som helst, sa Djurgårdens tränare Anders Johansson till C More efter matchen.