Trelleborgs FF är klart för Allsvenskan efter 2-0 hemma och 1-1 borta mot Jönköpings Södra under söndagens kvalretur.
– Jag har varit med i resan neråt, och nu är vi tillbaka på tre år här från ettan, det är helt jävla sjukt, säger TFF-mittfältaren Kristian Haynes.

Jönköpings Södras tränare Jimmy Thelin hade lovat en historiskt bra prestation av sitt lag inför returen mot Trelleborgs FF, och man startade i ett högt tempo hemma på Stadsparksvallen.

2-0 var resultatet som skulle vändas, och startande anfallaren Fredrik Olsson hade tre bra lägen att sätta öppningsmålet i matchen – den allra bästa chansen var ett närskott i den 28:e minuten, men avslutet tog i stolpens utsida.

Fredrik Fendrich prickade stolpens insida med ett välplacerat skott i den 39:e minuten, men bollen gick inte in över mållinjen för det. När Robert Gojani minuten senare tryckte av styrdes den dock på ett TFF-ben och in i bortre krysset – 1-0 och J-Södra var halvvägs till förlängning.

Tidigare i matchen hade hemmalagets målvakt Anton Cajtoft åkt på en tuff knäskada, och tre minuter in i de fem tillagda minuterna på de första 45 dök Dino Islamovic och knorrade in 1-1 för Trelleborg.

Gästerna sjönk lägre hem i den andra halvleken och Jönköping hade svårt att upprepa chansskapandet på den nu snötäckta planen. Istället kunde Trelleborg tryggt spela av matchen och fira avancemanget till Allsvenskan vid slutsignalen – en stark bedrift från ett lag som förra året var nykomlingar i Superettan.

– Vi är ett jävla bra lag. Det blev lite tufft i inledningen av den här matchen, Jönköping gör det bra och är ett helt annat hemmalag, så jag tror vi får tacka Dino som gör en fin prestation och vi får 1-1, säger Trelleborgs rutinerade mittfältare Kristian Haynes i TV4 efter matchen.

– Sen lyckas vi spela av matchen på ett bra sätt. Jag har varit med i resan neråt, och nu är vi tillbaka på tre år här från ettan, det är helt jävla sjukt, summerar Haynes.

För Jönköpings Södra blev sejouren i Allsvenskan tvåårig då man nästa säsong får ta nya tag i Superettan.