Hallå där, Elin Öst Sandström, nyanställd ligakordinator på SEF som börjar sin tjänst 1 mars. Vad blir din uppgift?

– Jag ska avlasta Ola Rydén, liga- och evenemangsansvarig. Exakt vad jag ska jobba med är inte hugget i sten eftersom tjänsten är ny och kommer att utformas efter hand. Som det verkar nu kommer tjänsten att innebära mycket kontakt med både klubbar och partners samt koordinering av ligafrågor.

 

Vem är Elin Öst Sandström?

– En snart 25-årig tjej som är född och uppvuxen i Göteborg. Jag har en examen i sportmarknadsföring och kommer närmast från Svenska fotbollförbundet där jag jobbat på evenemangsavdelningen de senaste två åren. Jag har spelat fotboll i Lundby IF och Sandarna BK i Göteborg. En knäskada när jag var arton satte dock stopp för den karriären. Jag var mittfältare och spelafördelare – och ganska tuff på planen, tror jag.

 

Vad tar du med dig från svensk landslagsfotboll till svensk klubbfotboll, vad gäller evenemang?

– Att alla evenemang är olika och kräver sin planering. Och att fotboll engagerar och berör, oavsett nivå.

 

Vilket evenemang minns du bäst?

– Svår fråga. Kanske min sista landskamp, för P15 i den lilla orten Åsebro i Dalsland. Fotbollsföreningen i Åsebro hade gjort ett mycket bra förarbete tillsammans med Dalslands fotbollförbund, så allt flöt på bra. Det var härligt att få arrangera en landskamp på en så idyllisk idrottsplats – pojkar 98:s första landskamp, dessutom.

 

– Förstås också herrlandslagets matcher under hösten mot Österrike, Tyskland och Portugal.

 

Vad ser du fram emot mest när det gäller det nya jobbet?

– Att få vara med på resan och utveckla Allsvenskan till Nordens bästa liga 2017, vad gäller evenemang. Plus att få jobba med  klubblagsfotboll.

 

På tal om klubblagsfotboll: född och uppvuxen i Göteborg. Ska vi gissa att hjärtat klappar för Blåvitt eller GAIS?

– Nej, där har du fel! Jag är uppvuxen på Hisingen, så mitt hjärta klappar för Häcken! Dessutom var min morfar engagerad i klubben under många år. Det påverkade givetvis val av lag. Morfar hette Sven Öst och var med i Gamla Häckenpojkar.

 

Slutligen: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det ska bli första mars, så att jag får sätta igång och jobba. Och att fotbollssäsongen ska köra igång!

 

Thomas Björn, Kraftfull Kommunikation AB.