Svensk Elitfotboll (SEF) har ingått en överenskommelse med Discovery Networks Sweden och tilldelat bolaget de exklusiva sändningsrättigheterna till Allsvenskan och Superettan från 2020 till och med 2025. Sveriges hetaste ligor kommer i framtiden därmed att ses i Kanal 5 och Eurosport samt på Eurosport Player.

Avtalet sträcker sig från 2020 till och med 2025 och gäller Allsvenskan och Superettan.

– Vi har genomfört en grundlig, öppen och transparent process där alla intresserade budgivare fått chansen, och de har verkligen arbetat proffsigt med sina respektive anbud vilket vi är mycket tacksamma för. I värderingen av inkomna bud har vi valt Discovery Networks Sweden, som både totalt sett och i alla delar visade upp det bästa anbudet. Därför väljer vi att göra ett historiskt skifte från och med säsongen 2020 och ser fram emot det nya samarbetet med Discovery. Samtidigt tackar vi också C More för ett utmärkt samarbete genom alla år, och ser fram mot de tre avslutande åren med C More, säger Mats Enquist, generalsekreterare i Föreningen Svensk Elitfotboll.

– Fotboll är enormt stort i Sverige och den passion och engagemang som klubbar och supportrar skapar kring Allsvenskan och Superettan vill vi förmedla till fler än någonsin. Vi kommer att göra det via Kanal 5, Eurosport och Eurosport Player som kommer att erbjuda möjligheten för supportrar att se sitt favoritlag var som helst, när som helst och på alla skärmar. Vi är stolta att få ta över denna starka rättighet som C More har arbetat med under flera år och vi är redo att utveckla och ta den vidare, säger Mike Lang, President International Development, Digital & Discovery Nordics.

Supportrarnas passion för den svenska fotbollen är välkänd och etablerad och få ligor i Europa väcker samma engagemang och lust. Klubbarna rustar för guld som aldrig förr och det bubblar av rivalitet, glädje och gemenskap runt om i hela landet.

– Det här är ett historiskt avtal och en milstolpe i vår satsning på Eurosport och visar tydligt vår ambition att satsa på lokalt, relevant och exklusivt innehåll. Vi är glada över att få arbeta tillsammans med elitklubbarna från 2020 och göra fotbollen mer tillgänglig för alla, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Discovery Networks Sweden har idag sändningsrättigheterna till VM-kvalet i fotboll där Janne Anderssons landslag jagar en plats i VM i Ryssland 2018 men också till U21-EM i Polen i sommar samt Europa League där en final på Friends Arena väntar den 24 maj.

Avtalet mellan Discovery och Svensk Elitfotboll inkluderar de digitala sändningsrättigheterna och samtliga matcher från Allsvenskan och Superettan kommer att kunna ses på Eurosport Player. I avtalet ingår också rätten att sända försäsongsmatcher på svensk mark mellan lag som spelar i Allsvenskan och Superettan.