Det blev oavgjort när Sverige och Estland möttes i Abu Dhabi. Unga, Allsvenska Sverige hade några bra lägen att göra fler mål men spelarna mattades till sist av och resultatet skrevs till 1-1.
– Man såg att viljan kanske var lite större än kunnandet just nu, säger Alexander Axén, tränare i Örebro.

Erik Hamrén luftade många spelare och gjorde hela tio byten inför de allsvenska tränarna som avslutade sin vinterkonferens med att titta på matchen.
– Det var en spännande match, fortsätter Alexander Axén. Kul att det spritter i benen på spelarna.

Sverige inledde bäst men Estland var långt ifrån ofarliga. Norrköpings Emir Kujovic hade tidigt ett friläge men missade. Matchen mattades av ganska tidigt och rycktes även sönder av avblåsningar innan domaren blåste för halvtid.

I den andra halvleken skadades Djurgårdens inhoppare Kerim Mrabti efter en otäck smäll där Mrabti blev liggande kvar på planen med smärtor i knät. Djurgårdstränaren Pelle Olsson var snabbt på plats och han kände sig orolig efteråt.
– Det är för tidigt att säga hur illa det är. Mrabti får en smäll på utsidan knä, vilket i sin tur gör att han får ont på insidan knät. Jag ska gå till spelarhotellet och kolla nu, säger Pelle Olsson.

Estland tog ledningen med 1-0 genom Albert Prosa men Sverige kvitterade kvarten senare genom Danmarksspelaren Mikael Ishak. 1-1 blev också slutresultatet.
– Det var en väldigt jämn och svängig match. Bägge lagen hade ett antal hyggliga chanser och resultatet känns rättvist. Spelarnas fysiska kapacitet tog slut snabbt och lagen växte ifrån varandra på slutet, sammanfattar Kalmars tränare Peter Swärd tillställningen.

Sverige spelar sin andra match på januariturnén mot Finland på söndag.

Matchfakta:
Sverige – Estland 1-1 (0-0)
Armed Forces Stadium, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten

0-1 Albert Prosa, min.56
1-1 Mikael Ishak, min.70

Sveriges lag:
Karl Johan-Johnsson;
Anton Tinnerholm, Emil Bergström, Sebastian Holmén, Adam Lundqvist;
Marcus Rohdén, Alexander Fransson, Gustav Svensson, Viktor Claesson;
Emir Kujovic, Christoffer Nyman

Inhoppare:
Emil Salomonsson
Pa Konate
Nicklas Bärkroth
Kerim Mrabti
Gustav Engvall
Mikael Ishak
Sebastian Eriksson
Melker Hallberg
Joakim Nilsson
Linus Wahlquist

Robert Johansson / FOTO: Bildbyrån