Transfercirkusen pågår för fullt för klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Samtidigt deltar spelare utan kontrakt i en turnering i Norge för att visa upp sig för inbjudna föreningar, i hopp om att hitta en ny klubb.
– Spelare som gör bra ifrån sig i turneringen har stora chanser att hitta en ny förening, säger Magnus Erlingmark, Generalsekreterare i svenska Spelarföreningen.

FIFPro Winter Tournament heter turneringen som går av stapeln i Oslo. Varje deltagande land tar ut ett landslag av kontraktslösa spelare och Bosmanfall som anmält intresse. Turneringen spelas sedan inför ögonen på inbjudna klubbar, tränare, scouter och agenter från Sverige, Norge och övriga Europa, i matcher om 2×30 minuter.

Sverige är regerande mästare i turneringen som brukar ge åtminstone några spelare ett klubbkontrakt.
– Det är framför allt yngre spelare som är intressanta men första året vi var med så var det fyra spelare som fick avtal med norska klubbar, säger Magnus Erlingmark. Det finns också fall där svenska klubbar kontrakterat spelare.

Nytt för i år är ett samarbete med FIFA där en plattform där kontaktlösa spelare och klubbar kan hitta varandra ska testas.
– Via plattformen så kan klubbar söka efter kontraktslösa spelare och tvärtom, menar Erlingmark.

Årets turneringen spelas den 14 januari.

Sveriges lag i FIFPro Winter Tournament 2016:
Målvakter:
Magnus Berglöf
Marcus Sahlman

Utespelare: 
Armin Aganovic
Senai Berhane
Lasse Salmenranta
Jere Moilanen
Ibrahim Alushaj
Vincent Pettersson
Reuben Ayarna
Hanif Ahmed
Rabii Hamdan
Dominic Chatto
Kaarlo Rantanen
Kasperi Liikonen
Sebastian Stenqvist
Mathias Dahlberg