Det blir Djurgården och Elfsborg som möts i finalen av årets Folksam U21. Det står klart efter att Djurgården har besegrat Åtvidaberg med 2-0 i den sista gruppspelsmatchen.

DIF hade inga större problem att besegra jumbolaget Åtvidaberg och vinner därmed gruppen och tar finalplatsen före BK Häcken och Halmstad. Marcus Hansson och Arnold Ehn gjorde Djurgårdens mål, båda i den andra halvleken.

För motståndet står Elfsborg som vann sin slutspelsgrupp närmast före Brommapojkarna och som i helgen också vann finalerna i både U17 och U19.

Finalen spelas i Stockholm, preliminärt på onsdag den 8 november.

Djurgårdens startelva mot Åtvidaberg:
Oscar Jonsson;
Wilhelm Loeper, Daniel Johnsson, Alexander Abrahamsson, Jonathan Augustinsson;
Haris Radetinac Amadou Jawo Marcus Hansson Edward Chilufya;
Haruna Garba, Julian Kristoffersen

Fakta Tipselit:
Tipselit är på pojksidan ett samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, och på flicksidan Elitfotboll Dam, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel, med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger. Varje år bidrar Svenska Spel med tolv miljoner kronor till svensk ungdomsfotboll, pengar som Svensk Elitfotboll fördelar ut till de 58 deltagande klubbarna enligt ett certifieringssystem.

Föreningen får möjlighet att förstärka sin talangutveckling genom att anställa kvalificerade tränare för sitt utvecklingslag. Tanken är att talangerna ska få en elitinriktad fotbollsutbildning av i första hand heltidsanställd tränare. Syftet är att trygga framtiden för svensk fotboll.

2016 hade totalt 749 aktiva elitfotbollsspelare i Sverige och i utlandet passerat genom Svenska Spel Tipselit. 244 av dessa spelade i Allsvenskan och 320 i Superettan.

Läs mer på tipselit.se