Djurgården är svenska mästare efter 2–2 borta mot IFK Norrköping i den sista omgången.
– Vi är så jävla starka ihop. Det har vi varit hela året. Vi bara kör. Vi litar på varandra och allt funkar, säger Djurgården-målvakten Tommi Vaiho.

Den allsvenska guldstriden pågick ända in i slutminuterna säsongen 2019. Djurgården hade allt i egna händer, men hamnade tidigt i ett tvåmålsunderläge borta mot IFK Norrköping efter mål av Rasmus Lauritsen och Sead Haksabanovic.

Men gästerna, som excellerat på bortaplan i år, reste sig i den andra halvleken. Jesper Karlström tryckte in reduceringen till 2–1 efter hörna, och i den 65:e minuten styrde skytteligavinnaren Mohamed Buya Turay in 2–2 på inhopparen Emir Kujovics låga skott.

Buya Turays kyliga touch skulle bli guldmålet, då Djurgården höll undan och säkrade seriesegern med en poängs marginal ned till Malmö FF, som efter att ha kört över Örebro SK med 5–0 tar stora silvret, och Hammarby, som tog en klar 4–1-seger hemma mot BK Häcken får lilla silver. AIK slutar fyra och får brons.

Sluttabellen innebär också att Djurgårdens IF kvalar till Champions League nästa år och att Malmö FF, Hammarby och den kommande vinnaren av Svenska Cupen (eller AIK) kvalar till Europa League.

I botten av tabellen får Kalmar FF kvala för att hålla sig kvar medan GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna får börja om i Superettan.

Grattis Djurgårdens IF!