Strax innan jul släppte IF Elfsborg en egen julhälsning. Julhälsningen var berättelsen om idag 8-åriga Filippa Söderlund som överlevt leukemi och genom kampen varit Elfsborgsspelaren Lasse Nilssons vän. Videoklippet har setts av tusentals människor och en av dem var Elfsborgssupportern Anders Tronlöv.
– När filmen släpptes med Filippa, tror jag att alla Elfsborgssupportrar som såg den berördes något enormt. Man tänkte på vad hela familjen fått gå igenom och vilken kämpe hon är som överlevt cancer. Vi fick höra från IF Elfsborg att familjen brukar stå på Elfsborgsläktaren när de besöker Borås Arena och då kändes det självklart att vi måste göra något för att visa stöd och uppskattning från Elfsborgs aktiva supportrar.

I april 2013 fick Filippa beskedet att hon hade en hjärnblödning. I februari 2014 kom nästa mardrömsbesked, hon hade leukemi.  I två och ett halvt års tid har Filippa behandlats med cellgifter och hela familjen har fått åka till och från sjukhusvistelser. Första gången Filippa kom i kontakt med IF Elfsborg var när hon och de andra barnen från lekterapin på Södra Älvsborgs Sjukhus fick gå in med spelarna i matchen IF Elfsborg – Djurgårdens IF i oktober 2014.  Filippa fick gå in med spelaren Lasse Nilsson som berördes starkt av den sköra flickan och efteråt gav sin allsvenska medalj till henne. Sedan dess har familjen haft kontakt med Lasse Nilsson och blivit Elfsborgare.

Filmen som släpptes inför jul spelades in i samband med IF Elfsborg-Örebro SK, i 2016 års sista allsvenska match på Borås Arena. Filippa var tillbaka två år senare och gick in med spelarna, den här gången längst fram med lagkapten Kevin Stuhr Ellegaard.

Några av de som såg filmen och berördes starkt var IF Elfsborgs supporterförening Guliganerna. Efter att en insamling dragits igång tog det bara ett par timmar innan de hade samlat ihop pengar för att kunna köpa seriebiljetter till Filippa, hennes föräldrar och fyra syskon. Gensvaret var så stort att det på några timmar kom in ytterligare 5000 kronor som kunde skänkas till projektet LikaOLika. En verksamhet där supportrar samlar in pengar för att kunna bjuda socialt och ekonomiskt utsatta personer att se matcherna från Elfsborgsläktaren.

Andreas Tranlöv var den som startade insamlingen:
– Just nu driver vi supportersatsningen Här står du aldrig ensam och då föll det sig naturligt att visa familjen innebörden i orden, att de aldrig är ensamma. De kommer att få fortsatt stöd från alla Elfsborgssupportrar som tagit Filippa till sina hjärtan och vi är stolta att Elfsborg kunnat få bli en del av familjens bearbetning av sjukdomen. Att samla in pengarna för att kunna bjuda hela familjen på hela årets matcher, var det enklaste, det var mangrann uppslutning av alla man frågade om de ville bidra.

Detta är inte första gången Guliganerna engagerar sig i insamlingar kopplade till cancerändamål. Hela IF Elfsborg berördes enormt 2014 i samband med manager Klas Ingessons kamp och bortgång. Under 2014 samlade Elfsborgssupportrarna in hela 301 665 kr till cancerfonden genom att cykla till en bortamatch, sälja t-shirts, auktioner och skramla med bössor på matcher.