Fotbollskampens tävling är igång på allvar. Över 36 000 användare tävlar om vem som vet mest om svensk elitfotboll och vinnaren hyllas i samband med Allsvenskans Stora Pris.
– Jag spelar cirka 200 matcher per vecka, säger Östersundsupportern Nils-Erik Hjelm.

Nils-Erik ligger just nu nia i Sverige och han tycker att Fotbollskampen är en väldigt rolig, nördig och lärande quiz. Han känner inga andra som spelar utan slumpar fram alla spelen. Favoritkategorierna är legendarer, dåtid och statistik. Nutidsfrågorna är han enligt egen utsago sämre på, förutom frågor om ÖFK då.
– Efter en tung ”läroperiod” så började segrarna komma. Sedan i somras har jag nog legat på topp 10 hela tiden. Det är skoj och man kämpar hela tiden för att hålla sin vinstprocent mellan 80-90%.

Femma på listan ligger Christian Jogeroth, en inbiten AIK-are som också är glad att hans poäng i Fotbollskampen även gynnar AIK i lagtävlingen.
– Det känns kul att ligga i topp på Fotbollskampen. Mina specialfrågor är nog legendarer, dåtid och tränare, men jag är ganska allround, menar Christian.

Nytt för i år är att vinnaren av Fotbollskampen kommer att prisas i samband med Allsvenskans stora pris, så det gäller för Nils-Erik och Christian att fortsätta tajma in topplaceringarna, och helst förbättra sig lite om någon av dem få pris. Det ser Nils-Erik som en härlig utmaning.
– Jag är jättenöjd med Fotbollskampen, den förgyller min vardag! Jag har nog hållit på med appen ett drygt år och den har överskuggat andra quizappar som jag helt slutat med.

Fotbollskampen har i dag över 36 000 användare som med, eller utan, ett registrerat favoritlag utmanar andra personer i en fotbollsfrågesport. Totalt finns idag över 10 000 frågor i appen. 2015 spelades det över 300 000 matcher i Fotbollskampen och 2016 är förhoppningen en miljon matcher.

Topp tio just nu:
1. Christer
2. Gunnar Holmén
3. Per Antonsson
4. Gabbe 10
5. Christian Jogeroth
6. Speedy
7. Carlgren 35
8. Hans Carstensen
9. Nils-Erik Hjelm
10. hif1962

Topp tio lagtävlingen:
1. Malmö FF
2. Hammarby
3. IFK Göteborg
4. AIK
5. Elfsborg
6. Helsingborg
7. Djurgården
8. Norrköping
9. Örebro
10. Örgryte