Föreningen Svensk Elitfotbolls årsmöte resulterade i förändring på en styrelsepost. IFK Göteborgs Frank Andersson ersätter avgående Conny Blessner från samma klubb.
– Det känns jättekul att få vara med i SEF-styrelsen, säger Frank Andersson.

Frank Andersson är inte bara ny ordförande i IFK Göteborg utan nu också ledamot i SEF-styrelsen. Även om Frank är ny på sina poster så har han erfarenhet av SEF-arbete sedan sin tid i Gunnilse.
– Gunnilse spelade i Superettan den allra första säsongen, 2001 och då var jag med på många SEF-möten. Det var många år sedan och arbetet har säkert förändrats men jag vet lite vad det handlar om.

Berätta om dig själv.
– När det gäller fotbollen kommer jag närmast från Gunnilse där jag varit ordförande i 22 år, och jag har faktiskt kvar ett år till i klubben. Jag är ordförande både där och i IFK Göteborg men jag behöver inte vara så aktiv i Gunnilse. Sedan är jag även ordförande Västsvenska Idrottsförbundet och i SISU. Jag är också delägare i ett spelbolag som håller i bingohallar och som drar in pengar till idrotten. Det heter Idrottens spel.

Vad blir din roll i SEF-styrelsen?
– Jag ska vara ledamot.

På vilket sätt hoppas du bidra och påverka?
– Det är för tidigt att kunna säga. Jag blev vald till IFK Göteborgs Ordförande den 7 mars och fick sedan direkt en förfrågan från SEF:s valberedning att också ingå i SEF-styrelsen. Jag tackade ja, men har inte hunnit tänka på någon programförklaring.

Vilka tycker du är elitfotbollens utmaningar?
– Vi har, tycker jag, ett stort hot är när vi i enstaka fall inte kan garantera säkerhet på läktarna. Det är förfärligt när föräldrar inte vågar gå med sina barn på specifika matcher. Det blir en utmaning att jobba med, framför allt ur ett åskådarperspektiv, men också ur ett sponsorperspektiv.

Din klubb då, IFK Göteborg. Hur blir arbetet där?
– Den viktigaste frågan är ekonomin. Den måste vi ordna helt enkelt, det finns inga alternativ. Det är en stor fråga men den känns samtidigt bra, alla är så medvetna om läget. Det är en positiv atmosfär runt IFK nu, alla drar åt samma håll.

Välkommen!
– Tack!

Svensk Elitfotbolls styrelse 2016
Ordförande:
Lars-Christer Olsson (vald för tre år 2015)
Ledamot: Rose-Marie Frebran, Örebro SK (två år kvar på sin post)
Ledamot: Suzanne Hellström, Degerfors (tre år kvar på sin post)
Ledamot: Lars-Eric Nilsson, Falkenbergs FF (ett år, kvar på sin post)
Ledamot: Frank Andersson, IFK Göteborg (två år kvar på sin post)
Ledamot: Ove Sjöblom, IK Sirius (två år kvar på sin post)
Ledamot: Bo Fagerberg, Ljungskile SK (ett år kvar på sin post)