Sveriges Future Team för pojkar 16 gick mållösa ur fyrnationsturneringen i Helsingborg. Totalt blev det två förluster och en oavgjord match för Hans Wildows mannar, men förbundskaptenen är ganska nöjd ändå.
– Mål är det enda som fattas, säger Wildow till svenskfotboll.se

Sverige inledde turneringen med att spela 0-4 mot Danmark, sedan 0-0 mot Tjeckien, innan man förlorade den avslutande matchen mot Belgien med 0-1. Hans Wildow menar att Sverige borde kunnat göra något mål mot framför allt Danmark, men att han är nöjd ändå.
– Grabbarna kör hela tiden och försöker verkligen spela fotboll. Vi har ett bra passningsspel och ett bra försvarsspel. Vi släpper nästan inte till några farligheter.

Landskamperna var de allra första för Future Team anno pojkar födda år 2000 men totalt är detta den fjärde årgången som satsningen Future Team bedrivs. Ett landslag som vid sidan av det ordinarie P16-landslaget matchas för att senare i karriären kunna ta klivet in i den ordinarie landslagsverksamheten. Spelarna i Future Team består först och främst av killar med mycket god spelförståelse, teknik och karaktär, men som också är något sena i sin fysiska utveckling. Spelare som får utvecklas och växa till sig innan de eventuellt kan gå vidare i sin landslagskarriär.
– Jag vill poängtera att Future Team inte är något B-landslag, säger Hans Wildow. Kan vi stimulera fler spelare blir urvalet bättre för både klubbarna och våra ungdomsförbundskaptener.

Framöver väntar en ny samling i höst för Future Team innan några av spelarna efter årsskiftet får möjlighet att ingå i det ordinarie P16-landslaget.

Truppen till Future Team:
Målvakter:

Jonathan Johnsson, Hammarby
Wilmer Samuelsson, Kalmar

Utespelare:
Max Johansson, Jönköpings Södra
Pontus Lindgren, Smedby AIS
Ville Norrman, Umeå FC
Ervin Gunan, Brommapojkarna
Anton Erkén, BK Forward
Samuel Nielsen, Örebro
Carl Gustafsson, Kalmar
Isak Bråholm, Sirius
Albin Mörfelt, AIK
Bilal Smajic, IFK Göteborg
Oscar Pettersson, Bromsten
Johan Arvidsson, Kalmar
Carl Martinsson, Falkenberg
Kevin Siiteri, Djurgården
Peter Gwargis, Husqvarna
Vetle Larsen, IFK Norrköping
Olle Edlund, Hammarby
Theodor Johansson, Täby