Kroniskt sjuke Rasmus fick i slutet av maj sin största önskan uppfylld när han under en dag fick träffa spelare ur GAIS A-lag. 12-åringen överraskades på sin egen fotbollsträning och fick sedan träna med göteborgarna.
– GAIS-spelarna lärde mig många bra finter, säger Rasmus.

GAIS-spelarna körde ut till Alingsås där Rasmus skulle träna med sitt pojklag. En intet ont anande 12-åring överraskades totalt när Superettanspelarna lät Rasmus och hans fotbollslag träna med dem. Rasmus fick lära sig några nya finter samt även spela med sina idoler.
– Det var häftigt att få träna med GAIS-spelarna och att de ville komma ut hit till mig, säger Rasmus

Efter träningen fick Rasmus presenter och autografer av spelarna.
– Vi ville göra detta ordentligt, så vi tog med oss spelarna och överraskade Rasmus. Det var fantastiskt att se hur mycket det betydde för honom, säger Erik Bergkvist, SLO i GAIS.

Rasmus 12 år från Alingsås lever med cystisk fibros, en genetisk och kronisk sjukdom som gör att han inte kan ta upp näring, vitaminer och fett från mat. Cystisk fibros är en livslång sjukdom där fysisk aktivitet är bra för att lösa upp slem i lungorna.

Sjukhuspersonal från sjukhuset där Rasmus behandlats nominerade honom till projektet Min stora dag som sedan i sin tur, i samarbete med GAIS, tog på sig att arrangera en oförglömlig dag för GAIS-fantasten Rasmus.
– Fotbollsspelarna blir så stora förebilder. Barn som är sjuka har så mycket tid hemma att läsa på, säger Sofie Nordberg från Min stora dag.

Överraskningarna slutade inte med GAIS-träningen. Rasmus, som också gillar Real Madrid, fick som en sista överraskning en present att åka till den spanska huvudstaden för att se Real Madrid spela. Rasmus föll ihop på gräsmattan av glädje när han öppnade kuvertet med beskedet.

I Madrid fick Rasmus se hela tio mål. Matchen mellan Real Madrid och Getafe i den allra sista ligaomgången i Spanien slutade 7-3.
– Det var coolt, varmt och en häftig arena. Jag satt ganska nära spelet och fick se tio mål, säger Rasmus.

Rasmus upplevelse var oförglömlig och han säger sig inte ha några bekymmer med i vilka klubbar han ska spela i framtiden.
– I GAIS och Real Madrid, säger Rasmus.

Se klipp från när Rasmus fick träna med GAIS:

Fakta Min stora dag
Min Stora Dag är en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar till en välbehövlig paus från en vardag fylld av sjukhusrutiner. Företag, privatpersoner och sponsorer skänker pengar som gör att utvalda sjuka barn sitt livs dag.

Robert Johansson / Fotograf: Livia van Leuven, GAIS