Köp en ligaboll – och stöd såväl BRIS som de lokala grundskolorna. Det är kampanjen som GIF Sundsvall går ut med inför Superettans säsongsavslutning.
– Vi känner att vi har ett ansvar att göra någonting, säger Markus Asplund, privatmarknadsansvarig i klubben.

Efter en inventering i de egna skrymslena och vrårna hittade GIF Sundsvall uppemot 120 replica-bollar från SELECT, som är den officiella bolleverantören i Sveriges två högsta herrserier. Den givna följdfrågan blev: hur ska dessa kunna komma till användning?

Klubben, som redan är mycket aktiv i CSR-frågor, ordnade ett möte där man brainstormade idéer. Det alternativ som “vann” går ut på att sälja bollarna – för en hundralapp – till privatpersoner samt företag, och låta varenda krona hamna hos barnrättsorganisationen BRIS. 

De köpta läderkulorna kommer också att fördelas ut rättvist över de ungefär 35 grundskolor som finns i Sundsvall.

– Samtidigt som vi donerar en summa till BRIS så hjälper vi med andra ord barnen att aktivera sig, så det blir som att slå två flugor i en smäll, säger Markus Asplund.

För GIF Sundsvall är det en självklarhet att bidra till det omkringliggande samhället, och Asplund menar att det är särskilt angeläget att stötta BRIS inför den högtid som väntar.

– Vi närmar oss julen och det är en tid som många har positiva associationer till, men för många barn innebär det också våld i hemmet, vilket förvärras av att man vistas mycket hemma i dessa pandemitider. Det vi vill göra är att hjälpa hålla BRIS bemannat under jullovet och kombinera det med att gynna samhället och vår stad.

Förhoppningen är att samtliga bollar ska bli sålda, och att det därutöver sker donationer till det välgörande ändamålet. 

Köper bollar – eller skänker en slant – gör du via GIF Sundsvalls webbplats.