14 spelare kommer från Allsvenskan när nytillträdde förbundskaptenen Roland Nilsson tog ut sin första U21-landslagstrupp till EM-kvalet mot Cypern.
Klubbarna ute i landet gör det väldigt bra och lyfter fram sina unga spelare, vilket gör att det finns många duktiga att välja på här hemma utöver de som spelar utomlands, säger ”Rolle” till SvFF:s hemsida.

 Samtliga spelare förutom fyra i Roland Nilssons trupp spelar i dag i Allsvenskan och Oscar Linnér (AIK), Joel Andersson (BK Häcken), Andreas Bengtsson (Halmstads BK), Marcus Degerlund (Hammarby), Simon Olsson (Elfsborg) och Mattias Svanberg (Malmö FF) är alla debutanter. Endast Jordan Larsson, Alexander Isak, Isak Ssewankambo och Joel Asoro håller till i utlandet.

Förbundskaptenen är optimistisk inför EM-kvalet och säger att det är en lättnad att till sist ha tagit ut sin första trupp, efter mycket scouting.
– Vi har jobbat hårt nu för att komma ner på vad vi kan hinna med på de här dagarna för att få ihop det. Det blir upp till oss och spelarna att få det att stämma så mycket vi bara kan och till slut upp till spelarna att gå ut och göra jobbet på planen.

Sverige möter Cypern i Falkenberg den 5 september.

Roland Nilssons U21-trupp:
Målvakter:
Pontus Dahlberg, IFK Göteborg
Oscar Linnér, AIK

Försvarare:
Joel Andersson BK Häcken
Andreas Bengtsson, Halmstads BK
Franz Brorsson, Malmö FF
Filip Dagerstål, IFK Norrköping
Marcus Degerlund, Hammarby IF
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping

Mittfältare/Anfallare:
Joel Asoro, Sunderland
Gustav Engvall, Djurgårdens IF
Alexander Isak, Borussia Dortmund
Anton Saletros, AIK
Jordan Larsson, NEC Nijmegen
Simon Olsson, IF Elfsborg
Erdal Rakip, Malmö FF
Isak Ssewankambo, Molde
Carlos Strandberg, Malmö FF
Mattias Svanberg, Malmö FF