Regerande svenska mästarna i Svenska Futsalligan (SFL) IFK Uddevalla spelar i höst i UEFA Futsal Champions League för tredje året i följd. Nytt för i år är att bohuslänningarna slipper den inledande kvalrundan och går istället direkt in i turneringens huvudrunda – main round. Matcherna kommer dessutom att spelas på hemmaplan i Uddevalla.

– I slutet på förra veckan hörde Uefa av sig och meddelade att vi hade god chans att gå direkt till Main Round och undrade om vi var intresserade av att arrangera det i så fall. Och det var självklart att vi var, säger IFK:s futsalansvarige Tommy Rasimus till IFK Uddevallas Facebooksida.

IFK Uddevalla har tidigare arrangerat UEFA Futsal Champions League på hemmaplan i Agnebergshallen, men det har då varit den första kvalrundan. Nivån på matcherna i höst kommer att vara mycket högre.

Matcherna i main round spelas som en fyralagsgrupp där de två bästa lagen går vidare till nästa omgång. Totalt kommer det att spelas sex matcher med högrankat motstånd för IFK Uddevalla.

– Nu är vi garanterade en vecka med sex matcher av hög kvalitet där vi redan nu vet att vi kommer få hit ett lag rankat 12-15 i Europa och utöver det kommer två gruppvinnare från kvalrundan hit, säger Tommy Rasimus.

Anledningen till att IFK går direkt in i Main Round är Uefas rankningsystem som bygger på de tre senaste säsongernas deltagande i mästarcupen

Main round drar igång den 9 oktober. Matcher och motstånd lottas nästa vecka.